”Skippa de 20 sista procenten på allt du gör”
13 Dec 2017 kl: 00:00

”Skippa de 20 sista procenten på allt du gör”

”Vad önskar du att någon hade berättat för dig i början av din karriär?”

Den frågan har välgörenhetsorganisationen Young Collective ställt till 29 svenska profiler inom entreprenörskap, näringsliv och kultursektorn. Alla livslärdomar har sedan sammanställts till den unika boken ”Collective ideas” som nu auktioneras ut till förmån för årets upplaga av Musikhjälpen.

– Under Musikhjälpen 2017 kommer alltså svenska folket ha chansen att köpa hem boken som bara finns i ett enda exemplar, och få ta del utav några av våra mest inspirerande människors livsfilosofi, säger Erik Isberg, grundare av Young Collective.

Tipset: tänk good enough

Varje profil har fått en varsin sida i boken för att berätta om kärnan i sin livsfilosofi. Amanda Lundeteg delar med sig av det bästa av många tips som hon fått under sin resa från praktikant till vd på Allbright: att tänka good enough.

”I praktiken så innebär det att skippa de sista 20 procenten på allt du gör. Det vill säga att du börjar fuska lite och sluta överarbeta allting – det är ändå ingen som märker något”, berättar Amanda Lundeteg i boken.

”Tack vare det tänket avslutar jag nu saker i tid vilket leder till att jag faktiskt får mer gjort. Jag får även mer tid till att stirra in i en vägg, äta chips och göra sånt som jag tycker är kul.”

”Sluta aldrig ställa frågor”

Folkbildaren och författaren Per Grankvist tipsar bokens läsare om att vårda sin nyfikenhet för att fortsätta utvecklas som människa.

”Det kan handla om att ta en kurs, se en föreläsning man inte tror att man är intresserad av, prata med någon man inte känner på en konferens, försöka förstå en konstnär eller att gå olika väg till jobbet varje dag. Genom att behålla nyfikenheten i det lilla kan man fortsätta vara nyfiken i det stora. Sluta aldrig ställa frågor”, säger Per Grankvist i boken.

Andra kända profiler som delar med sig av sina livsfilosofier i ”Collective ideas” är författaren Jens Lapidus, äventyraren och föreläsaren Aron Anderson, Natural Cycles-grundaren Elina Berglund och Hyper Islands vd Sofia Wingren.

Här kan du lägga ett bud på boken och stötta Musikhjälpen 2017!