Egenskaper viktigare än meriter
Din karriär 22 Feb 2022 kl: 00:00

Egenskaper viktigare än meriter

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med TalentMatch.

Testa: Vilken arbetsgivare matchar dina värderingar?

I slutet av förra året presenterade Arla sin nya femårsstrategi för hållbar mejeriproduktion. Arla planerar att öka sina investeringar i hållbarhet, digitalisering, ny produktionsteknik och produktutveckling till minst 4 miljarder euro. Målet är att lägga sig i linje med Parisavtalet och därför minska sina egna utsläpp med 63% fram till 2030.

Då är digitalisering och tillgång till rätt kompetens två av nycklarna.

– Som ett datadrivet bolag måste vi hela tiden locka till oss kompetenta människor som gillar att vi förändras hela tiden. Nu ska vi dessutom ut på den här resan för att nå våra ambitiösa hållbarhetsmål. Då behöver vi nya idéer och infallsvinklar och folk som verkligen attraheras av att ta oss mot målen, säger Jakob Gazelius, som jobbar med att attrahera nya talanger till Arla.

Arla försöker därför hitta personer som de tror har de egenskaper som behövs för att växa och utvecklas inom organisationen över tid.

– Personliga egenskaper och drivkrafter har blivit minst lika viktigt som att ha relevant utbildning och meriter på sitt cv. I slutändan handlar det om att hitta människor som kommer med nya infallsvinklar och som kan anpassa sig till och framförallt vill vara med och driva vår utveckling. säger Jakob Gazelius.

För att attrahera talanger lägger Arla därför mycket energi på att visa upp vilka de faktiskt är: Ett av världens största mejeriföretag, med en global verksamhet och modern syn på arbete och work-life balance – och inte minst med massor av kompetenta människor som samlas kring de senaste utmaningarna inom digitalisering, produktutveckling och produktionsinnovation. Alltihop med stort hållbarhets- och klimatfokus.

– Vi är med och driver utvecklingen i branschen mot hållbar matproduktion och minskat klimatavtryck. Det är helt enkelt en väldigt spännande plats att vara på.

Därför är Arla sedan länge ett av Talent Matchs partnerbolag.

– Talent Match är ett sätt att hitta talangfulla människor som vi annars kanske hade missat – och som kanske har missat oss – och som dessutom ger oss chansen att lära känna varandra innan man ens börjat diskutera anställning.

– Att kandidaterna är helt anonyma så länge de själva vill det känns som en viktig aspekt, och är ett sätt för oss att säkerställa att vi arbetar fritt från fördomar och förutfattade meningar när vi letar efter nya talanger. Men det kanske mest intressanta är att det egentligen gäller från båda håll, och att matchningsprocessen genom Talent Match skapar möjligheten för båda parter att hitta varandra på ett sätt man inte nödvändigtvis gör i traditionella rekryteringsprocesser. Vi ser samarbetet som relevant och viktigt just för att vi ska få in fler perspektiv och idéer in i vårt utvecklingsarbete och framtidssäkra vår fortsatta goda hållbara tillväxtresa.

Gör vårt test och se vilka arbetsgivare som matchar dina värderingar. Begränsat antal platser.