I över 20 år har Shortcut hjälpt svenska studenter och Young Professionals att växa och utvecklas i karriären – från studietiden till första jobbet och vidare på resan.

Full fart framåt. Du vill klättra högst upp på karriärstegen, hålla dig i form, pressa upp lönen, få tid för dina vänner, göra dig ett stort namn i branschen, koppla av och vara en bra kollega, klasskompis eller vd. Vara bäst på jobbet och livet. Helst samtidigt.

Vi vet att det kan vara stressande att vara en livskarriärist. Men för oss på Shortcut är karriär inte att nå högst ­– utan att nå sin fulla potential.

Vårt motto: ”Where passion and career come together” säger mycket om vår vision. Vår högsta önskan är att hjälpa dig att hitta din passion i karriären, vare sig du studerar eller redan är etablerad i arbetslivet, och att hjälpa dig med den magiska balansen mellan ditt professionella jag och ditt privata jag.

Vi tror att alla bär på en livskarriärist inom oss – och som företag gör vi samma sak. Med en kreativ hunger arbetar vi passionerat för att nå våra intentioner och ambitioner.

Tre verksamhets­­ben utgör Shortcut. Redaktionen, Shortcut Creative Lab och Optimering & Analys.

När redaktionen får helt fria tyglar brukar det sluta med en spännande intervju med en entreprenör, mediepersonlighet eller kanske en student. Någon som misslyckats 100 gånger men vägrat låta sig hindras, eller vågade säga upp sig för att följa just sin passion.

Shortcutredaktionen har bland annat nominerats till ”Publishingpriset 2016” för arbetet med magasinet Shortcut, som utkommer fyra gånger per år till dig som är medlem. Dessutom finns Shortcuts redaktionella material på FacebookInstagramLinkedin och i vårt nyhetsbrev varje fredag.

Shortcut Creative Lab är teamet som fullständigt älskar att ta kunden i handen och planera kommunikationsprojekt. Native, True Native och rörliga format och skapar effekt genom retargeting. Kunderna älskar dem och det gör Shortcut Creative Lab också. När de ser dem vill säga – de är mest ute hos kund och presenterar idéer och lösningar.

Det digitala optimeringsteamet Optimering & Analys har vunnit pris och blivit inbjudna till Facebook för att prata om hur de kan lyckas ha så högt engagemang i våra kundkampanjer. De aktiverar och optimerar i stort sett alla kampanjer som skapas för Shortcut som går i sociala kanaler. Sen gillar de att se resultat och berätta hur de andra verksamhetsbenen kan skapa ännu bättre förutsättningar för sina kampanjer. Det tycker alla om!

Oavsett vad ditt intresse eller dröm är jobbar alla våra tre avdelningar för att du som student, young professional eller företag skall kunna förverkliga dina drömmar och nå din fulla potential.

Det är ju faktiskt vårt jobb!