25 Maj 2022 kl: 11:22
LSS-handläggare

Array - Åre kommun - Järpen

Järpen Handläggare/Utredare

LSS-handläggare

LSS-handläggare


Om arbetsplatsen


Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.

Åre kommun är stolta över att vara en samisk förvaltningskommun och vi välkomnar sökande som har språklig och kulturell kunskap i samiska.Arbetsuppgifter


Nu söker vi dig, erfarna LSS-handläggare, som vill vara med och stärka upp vårt team med ytterligare kunskaper om LSS och socialpsykiatri. Hos oss finner du kunniga och erfarna handläggarkollegor, utvecklingsinriktade enhetschefer i hemvården och en engagerad biståndschef. Du kommer att erbjudas återkommande handledning, fortlöpande kompetensutveckling och kollegialt lärande.

Arbetet som LSS/SoL-handläggare innefattar att informera, utreda och bedöma behov, fatta beslut, följa upp och ompröva beslut enligt SoL och LSS. För dokumentation använder vi verksamhetssystemet Treserva och utredningsmodellen IBIC, individens behov i centrum.

I anställningen ingår ett nära samarbete med enhetschefer som är ansvariga för verkställighet samt hemsjukvård och LSS. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan och bemöter individen med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan.Kvalifikationer


Du har en socionomexamen, sociala omsorgsprogrammet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren som bedömer relevant för tjänsten.

 • Vi ser gärna att du har mins 2 års arbetslivserfarenhet.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och/eller har jobbat som socialsekreterare
  med barn och unga.
 • Vi tror att du kan arbeta enligt en tydlig process, du har lätt för att organisera och planera ditt arbete väl. Du slutför det som påbörjats, håller deadlines och hanterar stress på ett konstruktivt sätt. Det är självklart för dig att arbeta lösningsfokuserat, självständigt och med ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är mån om att bidra till ditt teams gemensamma strävanden och kan bygga förtroendefulla relationer till brukare, anhöriga och personal.

  Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.  Anställningens omfattning


  Tillträde: 2022-08-08
  Eller enligt överenskommelse.
  Tillsvidare.  Ansökan


  Referensnummer: C89889

  Sista ansökningsdag 2022-06-14
  Kontaktpersoner


  Christina Nyberg
  Enhetschef bistånd
  christina.nyberg@are.se

  Facklig företrädare
  Fackliga representanter nås via Kundtjänst
  0647-161 00
  Övrigt


  Anställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att vara tillsatt innan annonseringstidens slut. Mer information om Åre kommun hittar du på www.are.se

  Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.