5 fraser för dig som inte följer fotboll – men vill verka smart
11 Feb 2024 kl: 14:18

5 fraser för dig som inte följer fotboll – men vill verka smart

De flesta som inte följer fotboll har varit i en situation där man står i köket på kontoret och hamnar mellan två eller fler personer som inte kan sluta prata om det. För dig kommer här en lösning.

De flesta som inte följer fotboll har varit i en situation där man står i köket på kontoret och hamnar mellan två eller fler personer som inte kan sluta prata om det. Dina alternativ är att försöka styra diskussionen in på ett nytt samtalsämne, avbryta lite oartigt eller sitta tyst tills de är klara. Det är inte toppen.

För dig kommer här en lösning. Fem förslag på saker du alltid kan ta upp med folk som gillar fotboll som inte får dig att framstå som helt tappad. 

  1. “Otroligt vilken fysisk kondition spelarna är i, tänk att springa intervaller konstant i 90 minuter.”
  2. “De måste börja dra ner på antalet matcher för spelarnas hälsas skull.”
  3. “Ingen rivalitet kommer komma upp i samma nivå som den mellan Messi och Ronaldo man ska vara glad att ha fått uppleva den”
  4. “Jag är osäker på VAR, det känns oundvikligt att ta hjälp av teknologi, men sättet det har implementerats på förstör rytmen i spelet.”
  5. “Vem bryr sig om UEFA Nations League, helt onödig turnering.”

Tänk på att folk som gillar fotboll är väldigt sugna på att visa för folk hur mycket de vet, så de kommer sköta snacket åt dig efteråt. 

Vill du ta nästa steg och faktiskt kunna bidra till konversationen utan att behöva sitta igenom 90-minuter eller läsa igenom varje transferrykte i Aftonbladet för att hitta något att ta upp finns sidor som skriver intressanta artiklar i längre format som The Athletic, The Players Tribune eller fotbollsnyhetsbrevet The Touchline.