Nova lanserar ännu en upplaga av Nova 111 Sweden
Din karriär 12 Feb 2024 kl: 16:02

Nova lanserar ännu en upplaga av Nova 111 Sweden

Vilka talanger kommer att forma Sveriges framtid? Nu har ansökningen öppnats för 2024 års upplaga av Nova 111, den evidensbaserade listan som lyfter fram topptalanger inom respektive bransch.

Novas vision är att demokratisera nätverkande, för att skapa ett mer meritokratiskt Sverige. I vår är Nova 111 List Sweden tillbaka för att för tredje gången identifiera den talang som kommer att forma Sveriges framtid. Listan utgör en fantastisk möjlighet för den som vill få en skjuts i karriären, nätverka med andra inspirerande personer och få kontakt med spännande bolag. Nova 111 avslutas i juni med en gala, där Nova samlar 111 vinnare och avslöjar årets supernova tillsammans med juryns val av vinnare inom de 11 respektive vertikalerna:

 1. Greentech, Energy & Sustainability
 2. Engineering & Production
 3. Banking, Insurance & Financial Services
 4. Healthcare & Life Scienes
 5. Management Consulting & Professional Services
 6. Legal Services
 7. FMCG, Retail & E-commerce
 8. Public Serivce, Social Impact & Academia
 9. Investments & Real Estate
 10. Telco & Media
 11. Software, Cloud & IT

Holistisk urvalsmetodik
Till skillnad från de flesta andra talanglistor är Nova 111 en evidensbaserad lista, där talangerna bedöms holistiskt utifrån beprövad urvalsmetodik. Det slutgiltiga urvalet för vilken topptalang som hamnar på listan görs av en jury som består av högt uppsatta personer på ledande bolag och organisationer:

 • Gunilla Herlitz (former CEO at Dagens Nyheter)
 • Hayaat Ibrahim (Generalsekreterare, Institutionen Mot Mutor)
 • Tatiana Shalalvand (Kinnevik)
 • Anders Borg (Tidigare Finansminister)
 • Jessica Schultz (Hello Fresh & Northzone)
 • Carl Fredrik Sammeli (Grundaren av Prime Weber Shandwick)

Skapar ett unikt nätverk
Nova har arbetat med att driva framgångsrika talangnätverk för högpresterande individer sedan 1997. Visionen om att sammankoppla dem med varandra och skapa unika professionella möjligheter har skapat stora möjligheter genom åren.

– Att vara en del av Nova 111 har varit meningsfullt för mig, både på ett professionellt och socialt plan. Jag har inspirerats av många briljanta unga ledare, som jag idag har äran att kunna kalla vänner. Vårt nätverk, vår kunskap och vänskap har vuxit över tid och jag är övertygad om att vi kan åtstadkomma fantastiska saker tillsammans, säger Fiora Cheng Gårdemyr, tidigare vinnare av Nova 111.

Novas Sverigechef Magnus Dovärn lyfter fram vikten av ett starkt nätverk, någonting som bör vara tillgängligt för alla i en demokrati.

– Nova 111 är en fantastisk möjlighet för den som vill bredda sitt befintliga nätverk och den fungerar demokratiserande i termer av att göra nätverk till någonting som är tillgängligt för alla, säger Magnus Dovärn. 

Ansökan till Nova 111 har öppnat
Nu kan du söka till 2024 års upplaga av listan, med sista ansökningsdag den 14 april. Nova söker personer med ledaregenskaper som gjort en häftig karriärresa, har internationell erfarenhet, entreprenöriell anda och motivation till att hjälpa andra. 
Vill du nomiera dig själv, en kollega, studiekamrat, chef eller bekant som du tycker borde ha en plats på listan? Klicka här för att läsa mer.