Så hittar du ett sommarjobb – även om du är sent ute
Din karriär 13 Maj 2024 kl: 14:11

Så hittar du ett sommarjobb – även om du är sent ute

Sen med att söka sommarjobb? Då är det dags att lägga in en ny växel i ditt jobbsökande. Vi delar våra 5 bästa tips för sommarjobb 2024.

Oj vad solen skiner över vårt kontor idag! Sällan känns sommaren så nära som dessa dagar, och inte klagar vi på det. Konstaterandet kantas samtidigt av en insikt som en studerande vän fick upp våra ögon för. Han har nämligen inte lyckats få tag på ett sommarjobb, och har bestämt sig så här i mitten av maj för att ge upp! Det är försent. Jobben är tagna och student-sommaren 2024 har han redan accepterat som en fattig sådan med linssoppa till lunch varje dag.

Vi tycker han är lite dramatisk. 

Visst, det är sent att börja söka sommarjobb i maj, men inte på långa vägar för sent. 

Låt oss istället gå igenom våra 5 bästa tips för att hitta ett sommarjobb för sommaren 2024!

Börja i rätt ände

Ett sommarjobb är som vilket annat jobb som helst. Du behöver ett CV och personligt brev som sticker ut ur mängden, samtidigt som det betonar dina mest relevanta egenskaper och erfarenheter. I ett av våra senaste inlägg kan du läsa några relevanta tips som kommer hjälpa dig vässa din ansökan.

Kolla i ditt kontaktnät

Kontakta gamla chefer och kollegor, även om du vet att de inte aktivt letar efter någon just denna sommar. Ibland kan tjänster komma ut först senare på deras hemsidor, och dessutom kan dina gamla kollegor ha tips på var du kan söka dig annars.

Digital synlighet är viktigt

Om det nu är så att du helst av allt inte ens vill gå nära dina gamla jobb är det dags att put yourself out there. Söker du dig till nya möjligheter är det viktigt att visa att du finns, framförallt om du saknar kontakter. Gör ett inlägg på LinkedIn och be vänner eller kollegor dela. Hitta grupper på Facebook för din bransch och gör en liten annons om dig själv. 

Den klassiska vägen
Vill du bara ha ett extraknäck i sommar, nära där du bor och inom service är det dags att börja gå runt och knacka dörr. Den klassiska vägen kan kännas föråldrad, och på grund av GDPR vill många arbetsgivare inte heller ta emot CV eller personligt brev fysiskt. 

Låt det inte avskräcka dig från att knacka dörr! Det här är fortfarande en möjlighet att göra ett starkt första intryck. Den digitala ansökningen skickar du därefter på deras webbplats.

Bevaka jobbsajter

Sommarjobb kan dyka upp närsomhelst, ändå in i sensommaren. Ge inte upp bara för att du inte hittar något just nu! Lägg istället bevakningar på viktiga nyckelord och se till att det dyker ner ett mail i din inkorg varje gång en färsk annons dyker upp.