Viktigaste grejerna på din Linkedin-profil
CV-hjälpen 9 Jul 2015 kl: 00:00

Viktigaste grejerna på din Linkedin-profil

Att arbetsgivare- och tagare i stor utsträckning använder sig av Linkedin för att finna varandra är ingen nyhet. Men hur gör du för att utnyttja detta faktum till max? Tillhör du skaran som loggar in lite då och då, trycker ”gilla” på några poster och sedan går vidare med ditt liv? Då kan det vara läge att tänka om.

Experten: Så hittar du de ”osynliga” jobben.

Linkedin delar här med sig av några matnyttiga tips för hur du maxar din profil:

Små steg till en tydligare Linkedin-närvaro

Var social och generös. Gilla och kommentera dina kontakters nyheter och uppdateringar.

Var med i snacket. Leta rätt på och dela artiklar som kan vara intressanta för andra i ditt nätverk. Appen Linkedin Pulse gör jobbet åt dig om du så vill, och presenterar populära och aktuella nyheter från hela nätverket.

Följ intressanta arbetsgivare. Sök upp intressanta företag som du kan tänka dig att arbeta för – och följ dem för att bredda dina intryck.

Inspireras. Linkedin kryllar av medier och så kallade ”influencers”, som handplockats av Linkedin själva för sin förmåga att skapa engagemang kring olika ämnen.

Oops! 10 löjliga floskler som sänker dig på Linkedin.

Linkedin: Det här är viktigast i din profil

Profilbilden. Företag i jakt på nya medarbetare klickar på profiler med en vältagen och representativ bild uppemot 14 gånger så ofta som på de som saknar profilbild.

Din rubrik. Har du en nuvarande yrkestitel är det denna som dyker upp per automatik. Ta ut svängarna mer än så! Satsa gärna på att förmedla en mer personlig bild av dig och dina mål. Jurist, volontär och amatörkock är ett exempel på hur du kan förmedla en bredare bild av dig själv.

Sammanfattning. Ett slags icke-anpassat personligt brev i miniatyr. Beskriv vad du jobbar med, vad du kan och vilka tidigare erfarenheter som hjälpt till att utforma dig som yrkesperson. Ju fler relevanta nyckelord du använder, desto större chans är det att arbetsgivare faktiskt hittar dig i sina sökningar.

Källa: Linkedin.