1 Mar 2022 kl: 00:00

Region Kronoberg - Växjö

Växjö Medicinskt

Biomedicinsk analytiker/ motsvarande och vill vidareutbilda dig till cytodiagnostiker?

BMA/motsvarande och vill vidareutbilda dig till cytodiagnostiker?

Vill du bidra till tidig upptäckt av cancer och utgöra en central del i utredningar inom vården?


Om arbetsplatsen


Vi står inför ett kommande generationsskifte och behöver fylla på med kompetens inom cytodiagnostik för att säkra framtidens diagnostik hos oss! Vi söker nu dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker/motsvarande och som vill specialistutbilda dig till cytodiagnostiker. Tjänsten är perfekt för dig som vill arbeta självständigt med avancerade kliniska utredningar av olika sjukdomar.

Klinisk patologi och cytologi är en mindre klinik med god sammanhållning och trevlig stämning. Här möter du bekanta ansikten i korridorer, du har möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd. Samtidigt får du chansen att göra karriär och prova nya arbetsuppgifter. Klinikens resultat är goda och tittar man på de ledtider vi redovisar står vi oss mycket bra nationellt sett.

Kliniken har ca 30 medarbetare och är lokaliserade på centrallasarettet i Växjö. I vår verksamhet arbetar förutom cytodiagnostiker även läkare, medicinska sekreterare, biomedicinska analytiker, bioanalytiker, laboratoriebiträde, kvalitetssamordnare och obduktionstekniker. Vi undersöker vävnadsprover och cellprover insända från i första hand Kronobergs läns upptagningsområde. Vi har även bårhus- och obduktionsverksamhet samt sektion för flöde och immunolab. Vi bemannar också en punktionsmottagning för provtagning.Arbetsuppgifter


Som cytodiagnostiker arbetar du med mikroskopering av olika celler och självständig diagnostik av cervixcytologi. Du har nära samarbete med klinikens läkare med diagnostik av andra cellprover som urin, bronksköljvätska, pleuravätska m.m. Arbetet innebär även punktionsassistans på andra kliniker och laborativt arbete.

Vi erbjuder dig en anställning på Klinisk patologi och cytologi i Växjö med bibehållen grundlön under utbildningstiden. Magisterutbildningen i diagnostisk cytologi tillhandahålls av Karolinska institutet och genomförs i Stockholm (Flemingsberg, Huddinge). Utbildningen är på 60 hp, motsvarande 2 terminer med start v.35 (viss del går att utföra på distans). Läs mer här: https://utbildning.ki.se/program/3dc16-magisterprogrammet-i-diagnostisk-cytologi

Låter detta intressant? Kontakta gärna Biljana Cvetkovski (avdelningschef) tel nr 0470-58 75 08. Vi tar gärna emot dig på studiebesök för att visa dig runt på vår klinik och besvara dina frågor! Om du blir aktuell för tjänsten hjälper vi dig med antagningen till utbildningen. Vi ser fram emot din ansökan!Kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande. För att vara behörig till utbildningen krävs särskild behörighet enligt följande:

Biomedicinsk analytikerexamen om 180 hp från utbildning med inriktning laboratoriemedicin eller motsvarande. Alternativt avslutad biomedicinsk analytikerutbildning med inriktning laboratoriemedicin samt kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Tjänsten är perfekt för dig som vill arbeta självständigt med avancerade kliniska utredningar av olika sjukdomar!


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse, kursstart V. 35.


Ansökan

Ansök senast: 2022-03-31

Referensnummer: SHV 58/22

Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.


Lön

Löneform: Månadslön


Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid


Kontaktpersoner


Biljana Cvetkovski

Avdelningschef

0470-587508

biljana.cvetkovski@kronoberg.se

Emma Friman Heco

HR-konsult

0470-587016

Facklig representant

via växeln

0470-58 80 00Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.