Inspirerande vinnare på Recruitment Awards
Din framtid 25 Mar 2022 kl: 07:56

Inspirerande vinnare på Recruitment Awards

Recruitment Awards har korat sina vinnare. Självklart var Shortcut på plats för att vara med och hylla alla nominerade och vinnare, och tog även del av lärdomar från Jonas Friberg från One Academy, en av kvällens stora vinnare.

Recruitment Awards är en gala för rekryterings- och bemanningsbranschen, där insatser i alltifrån innovation till ledarskap lyfts fram och hyllas. Vi träffade Jonas Friberg från One Academy på Recruitment Awards, då han tog emot priset för Årets Rekryteringsföretag i VD Ann Bertlings frånvaro som missade galan på grund av sjukdom.

Jonas delade med sig av sina bästa tips till nya in i branschen, några tydliga lärdomar från sin egen resa, samt tips han velat ge sig själv som ung.

– Jag tror alltid på att hitta sin grej, det där man tycker om. Själv älskar jag att nätverka och koppla samman företag och individer för ömsesidig nytta och lärande och älskar att se utkomsten av olika möten, berättar Jonas.

I OneAcademy så ligger fokus dels på inköp och supply chain som bas, och arbetar med både YH-utbildningar, konsultförmedling, rekrytering och ledarutveckling.

– Hittar man det man brinner för så har man kul och har man kul så gör man ett bra jobb, tänker jag. Sen är det ju viktigt att man jobbar med människor man trivs med och utvecklas tillsammans med.

När vi frågar Jonas vad för tips han hade velat ge till en yngre version av sig själv, lyfter Jonas vikten av reflektion.

– Som ung önskar jag att jag tidigare fått lära mig effekten av reflektion – systematisk sådan – gott ledarskap kommer av att kunna känna empati och för att kunna känna empati krävs god självkännedom som i sin tur kommer från reflektion tillsammans med andra. Så ta dig alltid tid att reflektera.