9 tecken på att du jobbar för mycket
16 Sep 2015 kl: 00:00

9 tecken på att du jobbar för mycket


via GIPHY

1. När klockan ringer sträcker du dig efter din mobil för att kolla jobbmejlen i stället för att pussa din partner godmorgon. Det kan ha kommit ett superviktigt mail mellan klockan 00.20 – när du kollade den sist – och klockan 06.00.

Sömnforskaren: Du jetlaggar dig själv – varje helg.via GIPHY

2. Ditt tangentbord är en orgie i salladsdressing och brödsmulor eftersom du inte har tagit en enda lunch i den verkliga världen de senaste tre månaderna.

Upp till kamp: Därför borde alla ha mindfulness på jobbet.via GIPHY

3. Varje söndagkväll tillbringas i soffan med datorn i knät för att förbereda inför måndagen. Det här med kvalitetstid har du inte tid med – du har ju värsta presentationen i morgon!

Stressdoktorn: Så håller du dig lat – och smart.via GIPHY

4. Du föreslår på riktigt att du ska vara med på Skype när kompisarna vill käka middag eftersom du behöver ”få några saker undanstökade” på kontoret och gärna förenar nytta med nöje.

Tröst: 8 situationer när studenter är avis på sina jobbande vänner.via GIPHY

5. Du drömmer om semester, men vågar inte ta ut en enda dag av rädsla för att missa en viktig händelse på jobbet eller hamna efter i något projekt.

Skärp dig! Så här viktig är semestern för din hälsa.via GIPHY

6. Det första du frågar när du träffar en ny person är: ”Vad jobbar du med?” och försöker ivrigt prata jobb och knyta kontakter på allt ifrån parmiddagar till barnkalas.

Läs vår guide: Så blir du en bättre minglare.


via GIPHY

7. Du stör dig på att ditt skrivbord ligger för långt från kaffemaskinen, så att du tappar onödig arbetstid. HR borde ingripa fortast möjligt och styra upp situationen.

Mind. Blown: Kolla – du fungerar utan kaffe också!


via GIPHY

8. Ditt ”mat på jobbet”-kort är övertrasserat, sushi-stället på hörnet känner igen din röst när du ringer och pizzakillen frågar om du ska ha ”det vanliga”. Det här med att laga middag har du inte tid med.

Vänd på steken: Så behåller du skärpan med smart mat.


via GIPHY

9. Du optimerar din tid på morgonen i ett Gunde Svan-liknande schema för att kunna vara först på plats på kontoret. Först är bäst enligt din devis.

Morgontrött? Prova någon av dessa prylar.