Ylva mixar arbetsglädje med proteinshakes
16 Dec 2014 kl: 00:00

Ylva mixar arbetsglädje med proteinshakes

Ylva Birgersdotter började sin Telia-karriär med ett extrajobb under studierna och landade sedan drömjobbet på HR-avdelningen. Under de totalt fem år som hon jobbat på Telia har hon lyckats toppa formkurvan såväl i karriären som inom Body Fitness.

Berätta om din roll som personalassistent på Masterdata!
– Masterdata är en del av HR-funktionen men inom datasystem och data­registrering. Det är en väldigt strukturerad roll där det är extremt viktigt att allting blir rätt. Jag jobbar med affärssystemet SAP, som jag även är administratör för, där vi hanterar allt från löner till rekrytering och villkor för våra anställda. Vår uppgift är att se till att våra medarbetares behov blir tillgodosedda och vi jobbar med alla delar av the Employer Life Cycle.

”Flexibiliteten och förståelsen är helt oslagbar”

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– När vi får lösa problem. Vår avdelning fungerar som en kontrollfunktion och vi lär upp och stöttar chef­erna så att de kan fylla i uppgifterna rätt i systemet vi jobbar i. Det är häftigt att få en inblick i en av Sveriges största organisationer med 9 000 anställda i Sverige. Man ser direkt när de sker en omorganisation eller när en viss typ av beslut fattas eftersom de oftast också förs in i våra system.

Och när du inte jobbar så tävlar du i Body Fitness, berätta!
– Jag tränar i princip varje dag efter jobbet men träningen ser väldigt olika ut beroende på vilken fas jag befinner mig i. Inför en tävling går jag på en 20-veckorsdiet och då är stödet från kollegor ovärderligt. Vi har också möjlighet att ta ut en arbetstidsförkortning på en timme per vecka och för mig är det värdefullt att kunna ta ut dessa timmar när jag åker iväg på event med min sponsor eller inför tävlingar. När jag tränar som mest inför en tävling tränar jag tre timmar om dagen och då känns det bra att ha en arbetsgivare som stöttar och möjliggör detta. Det finns en flexibilitet och en förståelse här som är helt oslagbar.

Vilka satsningar gör ni på personlig utveckling?
– Telia erbjuder möjlighet till praktik inom företaget, då jag till exempel kan vara utlånad på deltid som HR Generalist under en period. Det ökar samarbetet mellan avdelningar och öppnar upp möjligheter till vidare utveckling för oss anställda. Telia har också en egen idrotts- och fritidsförening som erbjuder allt från innebandy till kulturevenemang och ett eget gym.