WIT inspirerar kvinnor att välja en karriär inom media och teknik
8 Mar 2019 kl: 00:00

WIT inspirerar kvinnor att välja en karriär inom media och teknik

Women in Tech började som ett event på Internationella kvinnodagen 2014 och skapas genom stöd från inte mindre än nio Founding Partners och hela 15 Supporting Sponsors – vilket betyder att fler bolag än någonsin står bakom vad som är Nordens största techkonferens för kvinnor. Tack vare stödet från sponsorer och partners var konferensen, precis som tidigare år, helt gratis.

Grundaren Rikard Steiber är väldigt glad över att populariteten kring Women in Tech (WIT) ökat sen starten.

– Det är fantastiskt att se hur WIT har vuxit till en rörelse. Jag initierade WIT eftersom jag ville att mina döttrar skulle växa upp i en värld där de känner sig inkluderade i den bransch som är vår framtid. Att se till att vi får flickor och kvinnor intresserade av teknik handlar inte bara om jämlikhet utan är också ett absolut måste för en exponentiellt växande industri som skriker efter nya talanger, säger han.

Paulina Modlitba är programansvarig för WIT och berättar att årets tema bland annat kommer kretsa kring klimat och hållbarhet.

– Vi tittar på hur vår bransch kan driva positiv förändring och skapa ett mer tillgängligt samhälle genom innovationer och teknologier som AI, Blockchain och Voice. Vi kommer dessutom att bredda våra perspektiv och titta mot yttre rymden genom en spännande keynote.