”Win-win ligger till grund för allt vi gör”
16 Dec 2015 kl: 00:00

”Win-win ligger till grund för allt vi gör”

Samsung är teknikföretaget som är mer än bara teknik. Som Branded Retail Manager är Astrid Lönnerholm nordiskt ansvarig för Samsungs marknadsföring i butik.

Hon lockades av tanken på att arbeta på ett stort internationellt företag och möttes av ett entreprenörspräglat bolag med stark laganda som vill ge tillbaka till samhället.

Berätta om din karriär på Samsung!

– Jag kom hit direkt efter examen och började på innesälj. Att arbeta nära försäljningen och få direktkontakt med kunden var en bra skola. Jag fick se vad som genererar inkomsterna och en god förståelse för vad som är företagets kärna, efter det har jag haft flera roller. Som Branded Retail Manager jobbar jag nära slutkunden och den upplevelse de får av våra produkter och vårt varumärke när de besöker en butik.

Vad gör Samsung till ett framtidsföretag?

– Vi är ett dynamiskt sälj- och marknadsbolag som inte bara har ett brett utbud av produkter utan även möjligheter internt. Vi vill växa ännu mer och då behövs talangfulla medarbetare inom marknadsföring, sälj och ekonomi. Dessutom är det mycket på
gång inom CSR-området, vi sponsrar Läxhjälpen och skänker IT-produkter till skolor i utsatta områden. Win-win är en viktig värdering som finns med i allt vi gör, från kundrelationer och samarbeten med samhället till karriären på Samsung.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Förutom att vi verkar i en spännande bransch med snabb utveckling och roliga produkter så måste jag säga mina arbetskamrater. Vi har roligt tillsammans och det är en stor anledning till att jag trivs så bra! Det är en skön teamkänsla med människor som strävar mot samma högt ställda mål och vi vill nå dit tillsammans.

Varför är Samsung en spännande arbetsplats?

– Kombinationen av att vi är ett av världens största bolag och att vi ändå har behållit en enorm entreprenörsanda. Du får snabbt ta mycket ansvar och vara med och bidra när vi växer. Innovationen finns i allt, det mest uppenbara är så klart våra produkter, det genomsyrar hela vår verksamhet. Att vara en del av den tekniska framkanten på ett företag