”Win-win ligger till grund för allt vi gör”
10 Okt 2016 kl: 00:00

”Win-win ligger till grund för allt vi gör”

Samsung är teknikföretaget som är mycket mer  än bara teknik. Som Branded Retail Manager är Astrid Lönnerholm nordiskt ansvarig för Samsungs marknadsföring i butik. National-ekonomen Astrid lockades av tanken på att arbeta på ett stort internationellt företag och möttes av ett entreprenörspräglat bolag med stark laganda som vill ge tillbaka till samhället.

Varför sökte du dig till Samsung?

– Efter plugget sökte jag aktivt ett stort internationellt företag. Det var åtta år sedan nu och Samsung var stora redan då, men jag har fått vara med på resan och se bolaget växa ännu mer vilket har varit väldigt spännande! Samsung är ett företag i teknikens framkant med många spännande produkter och initiativ vilket gjorde valet att börja här enkelt.

Berätta om din karriär på Samsung!

– Jag kom hit direkt efter min examen och började på inne sälj. Att arbeta nära försäljningen och få direktkontakt med kunden var en bra skola. Jag fick se vad som genererar inkomsterna och fick en god förståelse för vad som är före tagets kärna. Efter det har jag haft flera roller, jag har bland annat jobbat med Business Control och i rena marknadsroller. Tar du initiativ och visar framfötterna finns en stor dynamik kring din utveckling. I dag, som Branded Retail Manager, jobbar jag nära slutkunden och den upplevelse de får av våra produkter och vårt varumärke när de besöker en butik.

Hur skulle du beskriva Samsungs ledarskapsprofil?

– Jag skulle säga att Samsung har en uttalat prestationsbaserad ledarskapsprofil. Man vågar ge ett stort ansvar tidigt och sen är det till stor del upp till en själv att lev-erera. Eftersom vi är så pass stora och internationella har vi otroligt breda kontaktytor, så support finns att få, inte minst från huvudkontoret i Korea.

Vad är det roligaste med att arbeta på Samsung?

– Förutom att vi verkar i en jättespännande bransch med snabb utveckling och roliga produkter så måste jag säga mina arbetskamrater. Vi har väldigt roligt tillsammans och det är en stor anledning till att jag trivs så bra som jag gör! Det är en skön teamkänsla med människor som alla strävar mot samma högt ställda mål och vi vill nå dit tillsammans.

Vad gör Samsung till en spännande arbetsplats?

– Kombinationen av att vi är ett av världens största bolag och att vi ändå har behållit en enorm entreprenörsanda.