What the f should I learn today?!
25 Nov 2019 kl: 00:00

What the f should I learn today?!

När du går in på webbsidan whatthefshouldilearntoday.com välkomnas du med den försynta frågan ”What the fuck should I learn today?”, följt av ett förslag på ett slumpmässigt genererat ämne. Du kan sedan välja att antingen klicka på ämnet och lära dig mer genom videor, podcasts och grundläggande information, eller välja ett nytt förslag genom att klicka på ”Sounds fucking boring, try again.”

Den här webbplatsen är inte bara rolig utan den utbildar verkligen sina användare i ett stort antal ämnen som de kanske inte övervägt att lära sig om tidigare. Ämnena varierar stort, från katter, första världskriget, Ellen Degeneres till allt däremellan.

Det är viktigt att lära sig något nytt varje dag men ibland är det bara lättare att ha någon eller något som guidar oss. Karl Antonsson, en managementkonsult som har studerat på Handelshögskolan i Göteborg, grundade den här webbplatsen med intentionen att göra lärandet mer tillgängligt, attraktivt och roligt än någonsin tidigare. Vi pratade med Karl om vad det var som inspirerade honom att skapa whatthefshouldilearntoday.com

Hur kom du på iden? 

– Jag kom på idén under min pappaledighet, kanske som ett svar på intellektuell understimulans. Idén bygger på att man är vetgirig men ibland saknar inspiration till nya saker att lära sig, så hemsidan är ett lätt sätt att hitta nya, spännande ämnen på ett tilltalande sätt. Form och funktion är mycket inspirerat av ”vadfanskajaglagatillmiddag.nu”, men med viss vidareutveckling och såklart med ett helt annat syfte! 

Har du hittat något favoritämne att lära dig om?

– Min favorit är Osteria Francescana: den världskända Michelin-belönade restauranten i Modena, Italien. Mästerkocken Massimo Bottura berättar en historia med varje unik rätt han skapar, och har förvandlat matlagning till en berättarkonst. 

3 roliga saker att läsa på din sida?

– The Zodiac Killer, The Meaning of Life och Mola-Mola. Just nu finns det ca 75+ ämnen att lära sig om och nya ämnen läggs till varje vecka.

 

Gå in på webbsidan, utöka din kunskap och ha roligt medan du gör det!