Wall Street-experten: 3 råd till mitt 30-åriga jag
24 Mar 2017 kl: 00:00

Wall Street-experten: 3 råd till mitt 30-åriga jag

Det är Business Insider som intervjuat Sallie Krawcheck.

1. Eliminera alla potentiella kreditskulder

– Nu har jag betalat av mina krediter. Men om jag inte hade det så skulle jag åkt tillbaka i tiden, skakat om mina egna axlar och sagt: ”Vad fan håller du på med!?”, säger Sallie Krawcheck till Business Insider, och fortsätter:

– Du måste alltid betala av dina kreditskulder. Om du inte har råd med något utan att ta det på kredit, så köp inte det.

2. Börja investera

Efter att man betalat av sina största krediter, vilket Krawcheck menar bör ske så fort som möjligt, så rekommenderar hon att man börjar investera och spara för pensionen.

– Börja investera i ditt sparande direkt, säger hon. Börja med att spara en del av din inkomst i ett separat konto. Även om du bara har 100 dollar att spara så är det fortfarande viktigt att börja spara tidigt. Då kan du dra nytta av ränta på ränta, som innebär att räntan på det du sparar tjänar ränta på sig själv. Det betyder att en liten summa sparad i dag, är en mycket större summa i morgon.

3. Börja spara tidigt

När du är ung kan det vara svårt att se någon poäng med att spara pengar varje månad i flera år framöver. Man har lättare för att spendera pengarna direkt. Men Krawcheck poängterar hur viktigt det är att spara för sin framtid.

– Du tänker: Jag är 30 år, vem vill pensionsspara? Men du sparar ju för att kunna köpa ett hem eller starta eget företag. Det spelar ingen roll vad du sparar till, börja bara spara till det tidigt, säger hon till Business Insider.