Vinnarens bästa nätverkstips
17 Sep 2013 kl: 00:00

Vinnarens bästa nätverkstips

 

Förutom en iPad mini har Tim Sjunnesson också vunnit resechecken på 10 000 kronor. Shortcut ringde upp Tim för att gratulera honom till vinsten.

 

 

Shortcut Network Challenge går ut på att samla in så många respondenter som möjligt till Karriärbarometern, en undersökning som genomförs av Universum med syfte att hjälpa arbetsgivare att bättre förstå sina nuvarande och framtida anställdas behov och önskemål. En uppgift som Tim Sjunnesson klarade galant!

 

 

Grattis till vinsten! Hur gjorde du för att samla ihop alla respondenter?

– Tack så mycket! Jag mailade kollegor och vänner och spred informationen på Facebook. Jag länkade också till Karriärbarometern på vårt intranät på jobbet.

 

 

Hur fick du reda på tävlingen?

– Jag är medlem i Shortcut sedan tidigare och fick mail om utmaningen. Jag bestämde mig då för att jag skulle se till att få ihop fler respondenter än alla andra.

 

 

Vilket är ditt bästa nätverkstips?

– Att starta sin karriär som konsult är ett bra sätt att skaffa sig ett stort nätverk eftersom du genom jobbet exponeras för många olika företag. Jag tycker också att man ska börja bygga sitt nätverk redan som student genom att engagera sig vid sidan av studierna. Människor är väldigt villiga att hjälpa till och har du ett brett nätverk är chansen stor att du kan få hjälp när du till exempel söker jobb eller liknande.

 

 

Du vann ju både iPad mini och en resecheck, vad ska du göra med dina priser?

– Jag pendlar till jobbet varje dag och då är det perfekt med en iPad att sysselsätta sig med på tåget. Resechecken var också väldigt välkommen! Det får bli en långweekend med min flickvän under hösten.

 

 

Tim Sjunnesson

Ålder: 31 år.

Gör: Ingensjörskonsult på ÅF i Malmö