10 Jun 2009 kl: 00:00

Vinnare med målet att växa

Johanna Strandtoft är en av vinnarna i vår webbundersökning och knep ett stereo headset från Philips med motiveringen ”För att Shortcut har funnits med som ett av mina första nätverk som jag utnyttjat för att göra mera av min karriär”. Vi passade på att fråga Johanna lite mer om hennes jobb som områdeschef på Hemfrid.

 

Vad jobbar du med?

Huvudarbetsuppgift är att träffa kunder samt att rekrytera och bemanna barnpassningsuppdrag till familjer i Nordvästra Stockholm på Hemfrid i Sverige AB. Jag har idag cirka 45 anställda och fullt kundansvar. Jag har ett roligt och varierande arbete.

 

Vad är ditt karriärmål?

Jag vill arbeta med försäljning samt med utveckling och strukturering av organisationer. Jag skulle vilja få möjlighet att arbeta med att utveckla och driva ett företag framåt, och gärna vara med vid nystart och bygga. Eller jobba i en organisation med fokus på personal och ledarskap.

 

Berätta om din karriärväg!

  • • konsult hos Proffice – uthyrd till telesales-teamet på Gillette Group Sweden
  • • tillsvidareanställd och befordrad till telesales coach på Gillette
  • • rekryterad till Bristol-Myers Sqiubb/Convatec för att vara med och bygga upp en Nordisk Marknadsavdelning där jag ansvarade för CRM-tänk och aktiviteter
  • • Nordic Sales Assistant på mjukvaruföretaget Industri-Matematik International (numera CDC Software Inc)
  • • GE Capital Solutions för att jobba med försäljning inom Equipment Financing.

I början av 2008 lämnade jag GE för ett studieuppehåll då bank och finansmarknaden inte såg så lovande ut. För att försörja mig extra som student började jag arbeta som barnpassare. Hemfrid sökte i samma veva efter en ny Områdeschef och jag blev uppmanad att söka denna.

 

Du var ansvarig för nyhetsbreven som marknadsförde logistiksystemföretaget Industri-Matematik International – kan du ge några tips för hur man gör bra nyhetsbrev?

Generellt gäller det att ha en stark rubrik att göra det attraktivt för den målgrupp informationen riktar sig till. Grunden är att ha en bra selektering på målgrupp och veta vilket budskap som de triggar på.

 

Det står på din profil att du letar efter en mentor – hur ska en bra mentor vara och varför vill du ha en?

Jag har tidigare haft en bra chef och nära vän som mentor, som numera bor i USA. Jag söker efter en ny som bor närmare och är del av det svenska näringslivet. En bra mentor är en person som jag kan inhämta kunskap av och som kan hjälpa mig att utvecklas och våga testa att tänka och pröva nya vägar.

 

Vad är det mest spännande i ditt liv/din karriär just nu?

Jag har tagit upp min karriär som fotbollsmålvakt och väntar med spänning på att se om min hyresrätt kommer att ombildas till bostadsrätt. Sedan letar jag alltid efter nya utmaningar och försöker växa som person.

 

Dina intressen är bland annat ledarskap och strategiskt tänkande – hur utvecklar du dig i det?

Jag läser en hel del böcker inom dessa ämnen på fritiden. Just nu ”Att välja glädje” av Kay Pollak samt en bok i förhandlingsteknik.

 

Hur hittade du till Shortcut?

Oj, det var länge sedan, jag tror att det var (om man får säga så) av en slump.

 

Hur har du använt Shortcut för att göra mer av din karriär?

Jag läser inlägg och artiklar. Jag var senast på utnämningen av Framtidens kvinnliga ledare 2009 på Debaser Medis med min närmaste kollega för att få inspiration och nätverka.