Vinn: Appen som boostar karriären
14 Jan 2013 kl: 00:00

Vinn: Appen som boostar karriären

Kom igång med träningen, sov bättre och bli mer mindful. Vad du än behöver hjälp med i din vardag finns det numera en uppsjö av appar som kan hjälpa dig. Men var är appen som coachar dig på jobbet och som får din chef att faktiskt se när du utmanar dig själv och vågar pitcha djärva idéer för kollegorna? Nu finns den.

 

Utvecklas på jobbet

Hoa Ly är psykolog, forskar i psykologi vid Linköpings universitet och är en av skaparna bakom Viary, en app som ska coacha dig att utvecklas på jobbet.

 

– Vi tyckte att det fanns en massa moderna, fina digitala tjänster som hjälper oss på vår fritid för att hålla motivationen uppe och se resultat av vad vi gör. Men det fanns inga motsvarande tjänster när det kom till att prova nya saker för att utvecklas på jobbet. En app som kan guida och motivera oss till att visa mer uppskattning mot våra kollegor, och som hjälper oss att se resultat av det.

 

Feedback på det du gör

Mot den bakgrunden utvecklade Hoa Ly och hans kollegor Viary. Appen ska fungera som ett stöd i alla typer av insatser på jobbet som handlar om beteendeförändring.

 

– Det kan handla om ett generellt hälsoarbete, säljträning eller att agera efter sina värderingar. Appen är uppdelad i två delar, dels en mobilapplikation för den som blir coachad, dels en webbapplikation för den som coachar. Genom att personen alltid bär med sig mobilapplikationen blir det lätt att komma ihåg vad man ska träna på, och att ­registrera när man gör det.

– Om du precis som på Instagram eller ­Facebook kan få feedback från en annan människa, och om du som på Runkeeper kan samla data och följa din egen utveckling blir det lättare att ändra ditt beteende även på jobbet. Vi tror på kraften i dagliga beteenden.

 

 

TÄVLING!

Behöver du hjälp med en beteendeförändring? Då har du chans att vinna gratis coachning från Psykologifabriken  under en månad med en av Viarys organisationspsykologer.

 

GÖR SÅ HÄR:

Gå in på Shortcuts Facebooksida, gilla sidan och skriv en kommentar om vilka tips du helst läser om på Shortcut.

 

Om du sedan tidigare gillar sidan kan du ändå kommentera enligt ovan.

 

Slutdatum på tävlingen: 21 januari

 

LYCKA TILL!