5 Maj 2008 kl: 00:00

Vill du lyckas i sommar?

När sommaren kommer och invändningen ”återkom efter semestern” blir flitigt använd av kunderna, är det bara den riktigt drivne säljaren som får göra affär.

Vill du lyckas i sommar? Och få en bra start på hösten? Då är det NU som gäller. Lösningen är enkel:

ÖKA TEMPOT.

Ta fler kontakter än dina konkurrenter precis NU när de andra:

– Omedvetet tar det lite lugnare, eftersom solen äntligen skiner.

– Rycker på axlarna när kunderna skjuter upp eller säger nej.

– Tänker på semestern, istället för att tänka på att kunderna behöver hjälp.

Du har säkert gjort ditt bästa hela hösten och vintern. Du är väl värd lite avkoppling och att få njuta av sol och vackert väder. Du behöver bara hålla fokus i 7 veckor till. Då kommer semestern.

Ta till knepet i Veckans utmaning för att orka hela vägen. Utnyttja vårhelgerna att njuta av våren. Och fokusera på jobbet under veckorna.

Är du försäljningschef tycker jag att du ska fundera på att snabbt dra igång en säljtävling som fokuserar på att ta många kontakter.

Jag har kört säljtävlingar varje maj många år i följd, eftersom jag inte vill sitta där på sommaren med för lite i pipeline.

Och en riktigt bra säljtävling får hela säljet att fokusera och tänka mindre på att marknaden kanske är lite trögare.

Vill du ha tips om en bra vårsäljtävling?

Klicka HÄR

Veckans utmaning

Vad kan du mäta i ditt jobb? Antalet lyft, genomförda presentationer och möten eller bokade besök? Mät dig själv de kommande veckorna. Dra ett streck för varje kontakt du tar.

Gör detta dag för dag, vecka för vecka fram till midsommar. Försök se till att dina siffror ligger på samma nivå hela tiden, så kan du vara säker på att du har en bra försäljning hela sommaren.

Vågar du?

Gör samma sak som i utmaningen, men ÖKA minst en kontakt för varje vecka.

Ställer du in dig på att öka dina kontakter hela vägen fram till semestern så behåller du fokus. Du får automatiskt en bra start på hösten, som säkert kommer att slå alla rekord.

Lycka till!

Max

Max Söderpalm är expert på försäljning och säljledning. Aktuell med boken 30 sätt att göra affär. Varje vecka skickar han ut Monday Morning Letter, ett uppfriskande brev för dig med fokus på sälj. Vill du prenumerera på Monday Morning Letter? Mejla [link url=blogg@soderpalm.se]blogg@soderpalm.se[/link]. Läs mer om Max, hans blogg och Monday Morning Letter på www.soderpalm.se.