6 Jun 2011 kl: 00:00

Vill du ge Johanna en karriärmakeover?

Nu är vår karriärtävling avgjord. Vinnarna presenteras under dagen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=WAAMn9SzFww

 


Om det finns ett rekord i Guinness Rekordbok över flest antal sökta jobb, bör jag ligga bra till. Jag känner ingen annan som har behövt stångas så überjävligt för att komma någonvart i arbetslivet som jag. Och ändå står jag och stampar på ruta ett igen. Jag är arbetslös för 4:e gången på 4 år. Jag fyller 30 år i höst och har aldrig i hela mitt liv haft en normal betald semester.

Efter 6 års högskolestudier med dubbla examina och efter en rad tillfälliga jobb på olika marknadsavdelningar står jag nu återigen som arbetslös marknadsförare. Jag har testat det mesta vad gäller jobbsökande och när det gäller regler och rutiner för arbetslösa är jag ett proffs. Jag är tyvärr mer insatt i mina skyldigheter som arbetslös än i mina rättigheter som arbetstagare.

Jag slutade räkna antal sökta jobb efter 200 och jag vill helst inte veta hur många timmar jag spenderat på intervjuer, intelligens- och personlighetstester. Inte heller hur många artighetskoppar kaffe jag druckit (tycker inte ens om kaffe). I jakten på ett jobb gör jag allt som står i min makt. Jag granskar allt jag kommer över i form av cv-tips, intervjuteknik, jag har testat coachning, sprungit på arbetsmarknadsdagar, lämnat spontanansökningar och bevakar dagligen 10-20 olika jobbsajter. Nu har jag till och med spelat in en fullkomligt pinsam film (intalar dock mig själv att en idolaudition är värre) i hopp om att vinna en nystart och egoboost för att ta mig vidare. Ingen kan i alla fall anklaga mig för att inte ha försökt!

 

 

Namn: Johanna
Ålder: 29
Utbildning: Tandteknikerexamen, civilekonom
Tidigare befattningar: Marknadsassistent, Marknadskoordinator, Brand Manager
Bor: Kungsholmen

Fritidsintressen: Vänner och familj, träning, resor
Dold talang: Vig, kan gå ner i spagat


Besök Johannas medlemssida på Shortcut!

 

 

Nu är vår karriärtävling avgjord. Vinnarna presenteras under dagen.