6 Jun 2011 kl: 00:00

Vill du ge Christian en karriärmakeover?

Nu är vår karriärtävling avgjord. Det blev Johanna och Jesper som fick flest röster och som i höst får ta del av en 60 dagars karriärmakeover. Följ dem och deras förvandlingar i karriärmakoverbloggen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=9UilG0qsbT8

 


Jag arbetar som lärare och till 20 % biträdande rektor på en gymnasieskola. Ett mål i min arbetskarriär är att ständigt utvecklas och göra nya saker. Det behöver inte betyda att jag måste ett nytt jobb. Jag har varit på min arbetsplats sedan jag blev klar med min utbildning, i fem år, och jag har hela tiden fått nya utmaningar där. Förutom mina läraruppgifter har jag engagerat mig i pedagogiska utvecklingsprojekt inom koncernen och jag en liten del av min tjänst är nu som biträdande rektor. Tack KLARA för det!

 

Men frågan som jag vill ställa här är: Varför är lärares enda karriärsteg att bli rektor? Läraryrket är ett yrke som glöms bort i allt karriärsnack. Och lärare är ofta väldigt kompetenta och fulla av viktiga kunskaper, erfarenheter och egenskaper. Detta borde fler få upp ögonen för och utnyttja. Den kompetensen kan användas i fler branscher. Allt för sällan hör orden lärare och karriär ihop, jag vill visa att de orden visst kan ingå i symbios.

 

Jag har erfarenhet av att organisera, lära ut, coacha, delta i och leda projekt och jag har varit delaktig i mycket utvecklingsarbete. Utöver det har jag goda kunskaper i både det svenska språket och det engelska. Erfarenheter som kan hjälpa många företag. Jag tror det finns fler där ute som känner att de är fast i ett yrke, men som bär på mycket kunskap som kan användas inom andra verksamheter. Så hjälp mig att visa att en lärare kan göra karriär!”

 

 

Namn: Christian

Ålder: 30

Utbildning: Lärarutbildningen, Malmö Högskola

Tidigare befattningar: Gymnasielärare i svenska och engelska, Klara Nya Gymnasium, Malmö.

Bor: Malmö

Fritidsintressen: Film, Flickvän, Fotboll, Friends

Dold talang: Jag har gröna fingrar. Min hibiskus står ofta i blom!


Besök Christians medlemssida på Shortcut!

 

Nu är vår karriärtävling avgjord. Det blev Johanna och Jesper som fick flest röster och som i höst får ta del av en 60 dagars karriärmakeover. Följ dem och deras förvandlingar i karriärmakoverbloggen.