Vill du dela Ulrikas passion för jobbet?
30 Aug 2016 kl: 00:00

Vill du dela Ulrikas passion för jobbet?

Är du nästa jurist inom bank och finans hos Hamilton?

Nu söker ni på Hamilton ytterligare jurister inom bank och finansjuridik. Det låter spännande! Kan du berätta mer om hur en vanlig arbetsdag ser ut?

– Det är olika från dag till dag vilket gör arbetet på advokatbyrå intressant och spännande. Arbetar man i ett pågående projekt vet man oftast hur dagen ser ut och vad som behöver göras. Andra dagar kan det variera och gå från 0-100 eller 100-0 vilket är kul och kräver att man är på tå.

Kommer det vara roligt att gå till jobbet hos er och vad beror det på i så fall?

– Såklart! Jag har arbetat på Hamilton i lite drygt fem år och trivs jättebra. För mig är mina kollegor otroligt viktiga. Vi är ett bra bitisgäng som gillar varandra vilket gör det extra kul att gå till jobbet, det underlättar även när det blir mycket jobb.

Har du vad som krävs för att bli jurist inom bank och finans hos Hamilton?

En ledig lördag vad gör du då?

– Det är olika men jag umgås oftast med vänner eller med familjen. Jag försöker vara i skärgården så mycket det går om det är bra väder. Under sommaren har det även blivit en del konsertbesök.

För många är det viktigt med personlig utveckling hos sin arbetsgivare. På vilket sätt kommer ni kunna erbjuda det?

– Vi har ett upplägg där varje biträdande jurist som börjar hos oss tilldelas en mentor (delägare) och en fadder (biträdande jurist) vilket gör att man redan från dag ett vet vem man kan vända sig till med frågor om både smått och stort. Det är mentorn som har det övergripande ansvaret för biträdande juristen och som håller i utvecklingssamtal. Vi har även föreläsningar inom olika områden i syfte att vidareutbilda och öka vår kompetens.

Sök tjänsten här!

Den person som får det här jobbet får dig som kollega, hur kommer det att vara?

– Förhoppningsvis väldig bra! Jag är en glad och utåtriktad person som befinner mig mitt i gruppen på senioritetskalan så vi kommer troligen att få jobba nära och jämsides i olika projekt.

Hamilton och Ashurst är ju numera ett bolag. På vilket sätt har ni blivit starkare än tidigare?

– Vi har definitivt fått en tydligare transaktionsprofil som säkerligen kommer att påverka alla arbetsgrupper på byrån. Jag har fått tillskott av trevliga kollegor och jag ser framemot hösten som jag tror kommer bli både spännande och lärorik.

Slutligen, vad är de tre bästa sakerna med att jobba hos er på Hamilton?

– Duktiga och trevliga kollegor, intressanta uppdrag och vår terrass med utsikt över Kungsträdgården!

Läs mer och ansök till tjänsten som jurist inom bank och finans hos Hamilton här!