28 Jul 2008 kl: 00:00

Viljan att förändra

Nu när semestern är igång är det många som har stora planer på förändringar i olika delar av sitt liv. Hur man får ihop allt kan vara svårt men för att lyckas så måste viljan finnas att vilja ta tag i förändringen.

Första steget är alltid det viktigaste för det sätter igång processen och sedan är det lättare att fortsätta på nya vägen.

Lyssnade på en person idag som ska lämna sin man. Hon gjorde en lista med det som har varit bra och det som inte har varit bra för att reflektera över vad som kan göras bättre i sitt nästa förhållande.

Det är likadant med ett jobb som du kanske vill lämna. Skriv ner för och nackdelarna.

Ibland ska man stanna upp och se vad man har. Idag med den stress som de flesta lever med så hinner man inte alltid stanna upp och tänka och tacka för den bra dagen man har fått idag. Hur många gånger tar du dig tid till att tacka för 3 bra saker som du har upplevt idag?

Vi lever fort och det ska hinnas med allt på en gång men det är omöjligt, så därför är det bra att skriva en handlingsplan för sitt liv och försöka följa det.

Det du vill skapa i ditt liv kommer fortare till dig om du har skrivit ner det och accepterat det i din tanke. Tankens lag är alltid på din sida och därför måste du har rätt tanke i sinnet.

Själens kraft är mäktig och kan förstätta berg med rätt inställning och positivitet.

Men att vilja och våga är en väg som ger dig mer kraft och energi att ta tag i saker som känns jobbiga. Vi tar till oss kunskap som svampar idag, varje minut men visdomen talar inifrån dig, så stanna och lyssna vad din själ säger dig.

Att ta en promenad varje kväll under stjärnorna kan ge dig mera och få dig att må bättre och förstå vad din inre vilja vill säga dig. Den vise säger att ge är det bästa som du kan göra för att ditt liv ska bli bra. Att ge skapar ett flöde av positiv energi, så här gäller det att tänka på vad man säger och ger till sina medmänniskor.

Många vill ändra på andra men det finns bara ett sätt och det är att förändra sig själv till det man vill. Att ändra på andra människor tar mycket energi som du kan omsätta till dig själv.

Tänk att liv inte är att hinna utan liv är att finna. Det är det stilla stunderna vi lever av.

Man får inte mera utav tiden om man rusar fram i 20 knop istället för att vaggas av eken är ett känt uttryck.

Tag nu dig till någon sjö eller havet och se på vågorna som kommer och går. Havet lär ut kälek att ge och få. Tiden kommer och går som vågorna. Så ta vara på tiden och kärleken till livet och det du har.