”Vi vågar sticka ut hakan och prova nya metoder”
29 Nov 2016 kl: 00:00

”Vi vågar sticka ut hakan och prova nya metoder”

Johan Jerlvall Jeppsson började som trainee på BillerudKorsnäs fabrik i Frövi utanför Örebro. När traineeåret som förbättringskoordinator var slut bestämde han sig för att flytta hem till Linköping, där han i dag arbetar som Technical Service.

– Möjligheten att ta olika karriärvägar är något av det jag uppskattar mest med BillerudKorsnäs. Bara sedan jag började här har jag haft tre olika roller, det tyder på att det finns många breda möjligheter till utveckling, berättar Johan.

Berätta om din roll!

– Som Technical Service är jag en brygga mellan marknaden och vår produktorganisation. Jag jobbar specifikt mot ett segment som kallar Speciality Paper. Det är en sorts papper som används bland annat till att försluta mat, medicinska instrument och medicinförpackningar, inom stålindustrin och på silikonbelagda hygienprodukter. Pappret vi använder är helt förnyelsebart. Ett steg mot en mer hållbar framtid är att successivt byta ut traditionella plastförpackningar mot kvalitativa pappersalternativ.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

– Vissa dagar består av resor då jag besöker våra kunder för provkörning av våra produkter. Andra dagar handlar om tekniska utredningar och labbtester för att se vad som gör våra produkter unika. När kunder från världens alla hörn kommer hit till oss är det jag som tar emot besökarna för att guida dem runt. Jag håller även utbildningar om vilken typ av produkt som passar till vilket användningsområde, så min roll är väldigt bred. Det jag uppskattar mest är kombinationen av att ha en ständig överblick över produktionen och samtidigt ett öra ut mot den internationella marknaden.

Du började som trainee, berätta!

– Traineeprogrammet gav mig en bra språngbräda in i företaget. Jag fick verkligen vara med i hela processen från trädavverkning till säljmöten, samtidigt som programmet varvade utbildning med praktisk erfarenhet. Framförallt fick jag ett stort nätverk som jag fortfarande har stor nytta av.

Hur skulle du beskriva BillerudKorsnäs som arbetsgivare?

– Företagskulturen bygger mycket på våra värdeord att tänka nytt, skapa värde, känna ansvar och samarbeta. Det märks genom att BillerudKorsnäs vågar sticka ut hakan och prova nya metoder och lösningar. Just nu investeras det stort i produktionen, inom några år installeras en ny och större maskin inom mitt produktionsområde i Skärblacka. Det kommer att fördubbla produktionskapaciteten, vilket gör att vi kan fortsätta expandera och verka för en hållbar framtid med fler pappersbaserade produkter. Vi investerar även i mindre techbolag för att utveckla teknik som kan göra våra produkter interaktiva och spårbara för kund, avslutar Johan.