”Vi utvecklar ny och kittlande teknik för en global marknad”
11 Dec 2014 kl: 00:00

”Vi utvecklar ny och kittlande teknik för en global marknad”

Kunder som BMW och Volvo Cars, kittlande teknik och en innovativ miljö gör Volvo Group till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Här jobbar Eva Höglin som Technology Area Manager, med ambitionen att hela tiden få sina medarbetare att växa.

Berätta om din roll!
– Jag jobbar med att leda våra utvecklingsteam inom telematiktjänster. Mitt största fokus i arbetet är att coacha teamen till att självständigt driva arbetet framåt, att tro på sig själva och hitta styrkan i att gemensamt identifiera och lösa problem. Vi jobbar inspirerat av agila metoder som bygger på interaktion mellan människor och att lag är starkare än enskilda personer i utvecklingsprocesser.

Vad gör er till en spännande arbetsgivare?
– Som medarbetare hos oss blir du en del av ett kompetent gäng som drivs av nyfikenhet och att utveckla ny och kittlande teknik. Bilen i dag är som en smartphone, den kan göra vad som helst, så det blir mycket hjärngympa här tillsammans med skärpta människor. Vad som också är spännande är att vi sitter i en innovativ miljö i Lindholmens Science Park, med närhet till city, och att vi levererar både till Volvo Group och till externa kunder som BMW. Möjligheterna att jobba globalt är också stora!

Vilka karriärmöjligheter finns hos er?
– Med rätt inställning och driv kan du satsa på precis vad du vill, det var därför jag sökte mig till Volvo. Du kan till exempel göra en teknisk karriär, exempelvis som lösningsarkitekt, eller en organisatorisk eller ­affärsmässig karriär, exempelvis som produktägare eller kundansvarig.

Vad är ni riktigt bra på i organisationen?
– Att utveckla och leverera tjänster till uppkopplade fordon, där är vi världsledande. Anledningen till det är att vi har lyckats attrahera och behålla medarbetare som har passion för sitt arbete och som inte nöjer sig med att stå still.