”Vi ses också mycket utanför jobbet”
31 Okt 2017 kl: 00:00

”Vi ses också mycket utanför jobbet”

Läs mer och ansök till Prysmians Graduate Program här

Italienska Prysmian Group är världsledande inom tillverkning av kablar, energisystem och telekomlösningar. Daniel Konecny, som ursprungligen är från Slovakien, har egentligen ett år kvar på bolagets tre år långa Graduate Program, men sedan i april i år är han industriell produktchef för norra Europa. Han berättar att det är en helt ny roll som de fortfarande håller på att definiera och att han till en början inte var säker på om han var rätt person för uppdraget.

– Rollen krävde en hel del teknisk kunskap. Som produktchef är jag länken mellan våra säljchefer ute i Europa och de producerande fabrikerna. Jag är ansvarig för olika industriella applikationer och stöttar säljcheferna så att de till exempel har rätt produkter, certifikat och kommunikationsmaterial.

Berätta om Prysmian Groups Graduate Program!

– Programmet inleds med en två veckor lång introduktionskurs på huvudkontoret i Milano i Italien där alla graduates samlas. Där går man på olika föreläsningar samtidigt som det också handlar mycket om nätverkande. Efter de första två veckorna åker alla tillbaka till sina hemregioner där man sedan spenderar sina första nio månader och går igenom tre rotationer inom R&D, Operations och Sales. Jag började i Ungern och bodde även i Tjeckien, Rumänien och Tyskland. De sista två åren av programmet är man ute på ett internationellt uppdrag och det var då jag hamnade här i Malmö där jag, innan jag trädde in i min nuvarande roll, jobbade på avdelningen Marketing Intelligence.

”Jag gillade att jag fick resa så mycket!”

Vad var roligast med programmet?

– Jag gillade att jag fick resa så mycket! Jag fick besöka många fabriker och lära känna massor av nya människor. Sedan har jag det här stora nätverket i form av alla andra graduates. Vi kommer att fortsätta träffas en gång om året i Milano och sedan ses vi också mycket utanför jobbet.

Varför ska man söka sig till programmet?

– Som graduate får du se delar av företaget som du inte skulle se som vanlig medarbetare, och även länder som du kanske inte skulle ha besökt annars. Efter programmet finns alla möjligheter att utvecklas vidare inom företaget. De investerar verkligen i sina medarbetare i form av olika utbildningar och kurser. Det är även ett bra ställe att vara på om man gillar att arbeta i en internationell miljö. På kontoret i Malmö har vi människor från alla möjliga länder, allt från Storbritannien och Italien till Turkiet och Argentina.

Läs mer och ansök till Prysmians Graduate Program här