“Vi satsar stort på våra unga kandidater”
13 Jun 2017 kl: 00:00

“Vi satsar stort på våra unga kandidater”

Experis är ett specialiserat konsult- och rekryteringsbolag med inriktning mot ingenjörer, ekonomer, IT och ledarskap. När Eveline Thunell, som är affärsområdeschef för divisionen Experis Finance, får frågan om varför hon tror att bolaget är så populärt bland studenter och young professionals nämner hon dess storlek som en starkt bidragande faktor. Som del av Manpower Group är Experis ledande i Sverige inom sin bransch och jobbar med många av landets mest attraktiva varumärken.

– Sedan satsar vi också stort på våra unga kandidater. Bland annat har vi utvecklat konceptet Experis Young där du som nyexaminerad akademiker utan arbetslivserfarenhet blir uthyrd som konsult till någon av våra samarbetspartners. Vår roll där är att både hjälpa arbetsgivaren och kandidaten att komma igång i form av coachning och olika utbildningar.

Vad gör er till en spännande arbetsgivare?

– Vi vill att man ska se oss som en partner mer eller mindre genom hela sitt arbetsliv. Kanske börjar man som Young och arbetar som konsult under ett antal år för att sedan välja att bli utrekryterad till ett företag. Jag tror att den långsiktigheten gör oss intressanta.

Hur arbetar ni för att utveckla era medarbetare?

– Vi har en väldigt välutvecklad utbildningsverksamhet där man som anställd konsult får ta del av en mängd olika utbildningar. Just nu håller vi också på och sätter upp en akademi inriktad mot bland annat ekonomer dit man ska kunna vända sig när man behöver utveckling inom ett specifikt område för att komma vidare. Sedan är det här med att ta på sig nya uppdrag och att börja hos en ny uppdragsgivare utvecklande i sig.

Vad söker ni för typ av kompetens på Experis?

– På ekonomisidan är det stor kompetensbrist just nu. Det går ungefär fyra uppdrag per ekonom, vilket innebär att det finns en enorm marknad för ekonomikompetens. Just därför är det viktigt att vi jobbar med att skapa relationer med ekonomer tidigt i karriären, gärna redan som student i form av sommarjobb.

Vad har du för råd till de som är på väg ut i arbetslivet?

– Se till att rusta dig för arbetsmarknaden tidigt genom att skaffa praktik eller sommarjobb som är kopplat till det du ska arbeta med framöver.