”Vi samlar molnets alla fördelar i en lösning”
8 Dec 2016 kl: 00:00

”Vi samlar molnets alla fördelar i en lösning”

Utmaningen med en spännande roll, ansvar under frihet samt värderingar som stämmer överens med sina egna fick Doreen Rothe att ta steget till Tieto.

– Jag har ett stort förtroende i min roll och fria händer utan detaljstyrning, men naturligtvis med krav på att uppnå resultat. Mina kollegor, som många av dem jobbat en längre tid på Tieto och har stor erfarenhet inom vårt område, är ett stort stöd. Företaget har drygt 13 000 anställda vilket gör att det har det stora företagets fördelar med god struktur, men med en storlek som gör att du ändå har möjligheten till direktkontakt med företagsledningen. Alla fantastiska kollegor gör att jag trivs riktigt bra på Tieto.

Hur ser din roll ut?

– Jag har fullt resultatansvar för min enhet ECM, Enterprise Content Management. Vi är 120 personer i en global organisation med team i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt offshoreteam i Tjeckien och Indien. För mig blir det mycket telefonmöten och virtuella möten eftersom vi har människor utspridda i hela världen. Just nu handlar mitt jobb mycket om Operative Planning för 2017, det vill säga att planera nästa års verksamhet och se till att vi har erbjudanden som är marknadsmässiga.

Vad har ni för arbetsuppgifter?

– Vi har precis lanserat OneCloud där vi samlar molnlösningars alla fördelar i en ny lösning. Vi har ett Archiving as a Service-erbjudande i molnet. Det är ett sätt att strukturera och spara all information som filer, dokument, e-post och transaktionsdata från exempelvis stora affärssystem till en plats där man på ett prisvärt sätt förvarar dem och lätt kan leta reda på det man behöver. Det är våra Business Consultants som gör strukturen kring kundernas informationshantering, vilket öppnar upp för analyser och nya affärsmöjligheter som i sin tur gör att man kan få fram ett nytt affärsvärde. Vi har stora leveranser som pågår under många år så det finns många roller – från de djupt tekniska expertfunktionerna till mera rådgivande Business Consultants.

Hur ser er företagskultur ut?

– Vi har tydliga värderingar på Tieto och strävar efter en öppen kultur i bolaget. Mångfalds- och jämställdhetsfrågor är väldigt viktiga och stämmer väl överens med mina egna värderingar.

På vilket sätt är ni de unga talangernas favoritdestination?

– Vi har många olika roller inom företaget och en kultur som gör det möjligt att förflytta sig inom Tieto. Känner du att du vill testa till exempel försäljning, mjukvaruutveckling eller rollen som Business Consultant så går det utmärkt. Du kan enkelt prova på det mesta inom Tieto tills du hittar rätt.