“Vi ligger långt fram i teknologins framkant i mycket av det vi gör”
12 Apr 2017 kl: 00:00

“Vi ligger långt fram i teknologins framkant i mycket av det vi gör”

EVRY är ett av Nordens tyngsta och mest erfarna IT-tjänsteföretag. Sedan Fredrik Almén tillträdde som vd 2015 har de lagt stort fokus på att skapa samarbeten med några av världens starkaste varumärken. Något som genererat mycket uppmärksamhet och stärkt EVRY:s position som arbetsgivare.

Berätta om era samarbeten!

– Vi samarbetar med företag som exempelvis Google, Facebook, Microsoft, IBM och Amazon. Vi har också ett nära samarbete med den världsledande designbyrån Methods som bland annat är grundare till TED Talks. Tillsammans har vi skapat EVRY Strategic Design Lab där vi hjälper våra kunder att hitta strategiska möjligheter genom att identifiera nya affärsmodeller och utveckla deras erbjudande, allt för att skapa digitala konkurrensfördelar. Våra partnerskap gör det inte bara möjligt för oss att erbjuda marknadens bredaste och mest innovativa IT-portfölj, utan vi samlar även världens vassaste kompetens under ett och samma tak.

Vad är på gång hos er just nu?

– Eftersom vi vill attrahera fler kvinnor till oss, och till branschen i stort, jobbar vi mycket med initiativet Female@EVRY där vi samlar kvinnor både för sociala aktiviteter och externa föreläsningar. Nyligen noterade vi glädjande att vi ligger ganska högt jämfört med branschsnittet när det kommer till kvinnor i ledande befattningar, men vi vill ju bli ännu bättre och ännu fler. Vi jobbar också med Jobbsprånget för att få in nyanlända, vilket är något som är viktigt för oss och som gått väldigt bra.

Vad är ni stoltast över?

– Det senaste året har vi arbetat mycket med att vidareutveckla vårt traineeprogram och ge det en större geografisk spridning. Vi har precis välkomnat våra nya traineer, vilket innebär massor av nya, entusiastiska medarbetare som ska hjälpa våra kunder i den digitala förflyttningen. Vi driver också ett internt projekt med fokusgrupper där syftet är att bli tydligare i vår kommunikation för att attrahera nya talanger. För oss är det viktigt att kontinuerligt jobba tillsammans med våra medarbetare för att ta reda på vad EVRY gör bra och vad vi kan göra bättre.

Varför ska man söka jobb hos er?

– För det första är branschen generellt väldigt spännande i och med att många av de utmaningar som samhället står inför handlar om digitalisering. Om man tittar på EVRY specifikt så är vi kanske marknadsledande i Sverige när det kommer till digitala affärer. Sedan har vi en så pass bred leverans att oavsett om du har ett intresse för en specifik bransch eller teknologi så kan du utvecklas inom ramen för det. Vi ligger långt fram i teknologins framkant i mycket av det vi gör. Vi är också ett väldigt trevligt företag att jobba på med sunda värderingar och stark kultur.