”Vi har skapat attraktion i ett ganska traditionellt yrke”
11 Okt 2016 kl: 00:00

”Vi har skapat attraktion i ett ganska traditionellt yrke”

LRF konsult är rådgivingsföretaget som får Sveriges småföretagare att växa. HR-chefen Henrik Gradin och affärsutvecklingschefen Johan Roos berättar om ett företag där du som medarbetare får vara delaktig i kundernas drömmar och visioner.

Berätta om er ledarskapsfilosofi!

Henrik: – Våra ledarkriterier handlar om mod, utveckling och engagemang. För att våra ledare ska klara av att leda i förändring är de här kriterierna väldigt viktiga. I en omvärld i konstant förändring där våra kunder får nya köpbeteenden behöver vi kunna möta deras krav och det ställer också andra krav på ledarskapet.
Johan: – Det handlar mycket om att ha tydliga mål om vad vi ska åstadkomma och prestera och utifrån de målen fundera över vad vi behöver för stöd för att driva de förändringarna. Det här ställer också krav på självinsikt hos dig som ledare och hur förändringsbenägen du själv är.

Hur arbetar ni för att utveckla era medarbetare?

Johan: – Vi har många internutbildningar och det senaste året har vi fokuserat på hur vi kan ändra den traditionella undervisningen till en e-utbilding. Vi försöker helt enkelt göra den mer flexibel för medarbetarna.
Henrik: – Under hösten kör vi kompetensdagar med alla medarbetare som jobbar med rådgivning och där kommer även cheferna vara med för att förstå vilka frågor medarbetarna har. Ledarskapet handlar mycket om att förstå vad vi ska göra framöver och vara en förebild i det. Hos oss är det uttalat att vi vill att våra ledare ska vara förebilder när vi inför nya produkter och tjänster. Genom att ändra våra beteenden får vi också medarbetarna att ändra sina.

Vad gör LRF Konsult till en spännande arbetsgivare?

Henrik: – Vi har skapat attraktion i ett ganska traditionellt yrke och lyckats locka nästa generation till att jobba med rådgivning. Sedan är vi på topp 20-listan över “Sveriges bästa Arbetsgivare” och strävar hela tiden efter att bli bättre.
Johan: – Från dag ett har du kundansvar och du får engagera dig i ärenden från start. Kunderna kommer till oss för att få hjälp så som medarbetare känner du verkligen att du gör skillnad. Vi strävar efter en hållbar utveckling av företag och samhälle.