”Vi bidrar till att göra världen lite bättre”
2 Mar 2017 kl: 00:00

”Vi bidrar till att göra världen lite bättre”

Med vilja och framåtanda har teknikkonsult- företaget Bengt Dahlgren gjort det möjligt för Maria Perzon, Senior Teknikkonsult Miljö att vara med och påverka i frågor som ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag får jobba med engagerade kollegor och kunder som vill ligga i framkant i branschen, och jag har dessutom förmånen att få vara med och bygga ut och utveckla vår verksamhet inom miljöområdet.

Karin af Geijerstam började som praktikant, och precis som för Maria var det närheten till förändring på företaget som gjorde hennes roll som Brandingenjör så attraktiv.

– Här har vi nära relationer mellan ledning och medarbetare och vi får alla vara med och påverka företagets utveckling.

Hållbarhet på alla nivåer

Företaget är en av de största teknikkonsulterna i Sverige inom bygg- och förvaltningsprocessen. Karin och Maria jobbar parallellt i flera olika projekt samtidigt, såväl internt som externt, och de känner att det är vad som gör arbetet både utmanande och givande.

– För mig innebär det att rådge fastighetsägare när de tar fram miljömål för sina byggprojekt och att hjälpa dem att följa upp dessa. När det leder till att de tar ett större grepp om hållbarhetsfrågan än tidigare tänkt och implementerar det i alla sina stora byggprojekt, då känner jag att jag gör skillnad mer långsiktigt, säger Maria.

– Det är kul att ta fram brandtekniska lösningar som fungerar i praktiken och som ger ett bra och kostnadseffektivt brandskydd över tid. Jag har tillsammans med Maria även jobbat i en hållbarhetsgrupp det senaste året, där jag har fått chans att påverka hur vi ska jobba med hållbarhetsarbete i framtiden. Företaget och hela koncernen lyssnar verkligen på det vi har att säga och vi jobbar alla åt samma håll i de här frågorna, förklarar Karin.

Stor ansvarskänsla i företaget

Ansvar är något som Karin och Maria tycker är viktigt och utmärkande för Bengt Dahlgren.

– Vi är alla viktiga kuggar i samhället och måste jobba tillsammans för att det ska fungera. Företag har extra stora möjligheter att påverka och har därför ansvaret att visa vägen och inspirera på ett bra sätt inom sin bransch. Förutom initiativ som delaktighet i Ingenjörer utan gränser och olika utvecklings- och forskningsprojekt inom bland annat miljöområdet, finns det en stor förståelse för livet och relationerna utanför arbetet också. Omsorg om medarbetare är också att ta ansvar, påpekar Karin.

– Det finns en stor ansvarskänsla internt också. Det spelar ingen roll vilket område vi jobbar med, vi känner att vi är med och bidrar till att göra världen lite bättre, tillägger Maria.