”Vi är ett stort företag med familje-känsla”
31 Maj 2016 kl: 00:00

”Vi är ett stort företag med familje-känsla”

Med kompetens inom industri, bygg, fastighet och miljö är det en bred flora av utmaningar som hanteras varje dag. Medarbetarna är starkast tillsammans, och det är så de arbetar för att göra sina kunder nöjda. Enhetschef Ylva Klarnäs och Trainee Maid Delic, berättar om utvecklingsmöjligheterna, och om den gemensamma drivkraften bakom det hållbara och framtidssäkra Midroc.

Berätta om era roller!

Ylva: – Som enhetschef på avdelningen teknik, parallellt med min roll som projekt- och installationsledare, är ingen dag den andra lik. De senaste åren har jag främst varit på kärnkraftverket Forsmark och ansvarat för elinstallationen vid byte av generatorer. Jag fick även ta del av projektets andra delar som var helt nya för mig. Det var superspännande!

Maid: – Som trainee är målet att jag ska prova på så mycket som möjligt, och därför innefattar min roll allt från konstruktion, programmering till projektledning. Just nu är jag involverad i ett projekt i Danmark gällande energiåtervinning från rökgaser där jag stöttar projektledarens arbete.

Vad är det roligaste med era jobb?

Maid: – Arbetet här är dynamiskt. Alla projekt är unika på sitt sätt vilket bidrar till att du lär dig mycket och snabbt. Jag som är nyfiken tycker det är kul att få chansen att testa olika roller. Samtidigt får jag träffa härliga människor; dels alla kollegor, men även externt hos våra kunder.

Ylva: – Möjligheten att få vara med i utmanande och lärorika projekt. Man blir sedd och support finns från både kollegor och chefer. Vi har en engagerad koncernledning som bidrar till en öppen stämning. Vi är en stor internationell koncern som genomsyras av en härlig familjekänsla.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter hos er?

Ylva: – Då vi verkar inom flera branscher finns möjligheten att prova olika roller för att se sig om och hitta rätt. Är du redo får du stora projekt och kan avancera snabbt. På så vis får medarbetarna otroliga karriärmöjligheter och förmånen att utvecklas, både personligt och i sin roll. I dagsläget har vi ett stort rekryteringsbehov, allt från elektriker och montörer till projektledare och civilingenjörer inom en rad olika områden.

Varför är Midroc ett framtidsföretag?

Maid: – Midroc satsar stort på den mänskliga faktorn med fokus på mångfald och miljö. Vår affärsskola Midroc Business School arbetar för att stärka vår kultur och utvecklingen hos varje enskild individ. Vi har även vårt bolag Midroc New Technology som verkar för ny teknik och hållbarhet. I år firar Midroc dessutom 20-års jubileum. Att vi alla samlas under samma tak kommer att stärka Midroc-kulturen ytterligare.