”Vi är ett framgångsrikt, växande företag med spännande projekt”
11 Dec 2014 kl: 00:00

”Vi är ett framgångsrikt, växande företag med spännande projekt”

David Nyquist och Katarina Lagerkvist arbetar båda på Sweco i Göteborg. Med helt olika tjänster drivs de av samma ambition: att vara med och utveckla samhället för att underlätta människors vardag, nu och i framtiden. Men det är inte bara David och Katarina som tycker att Sweco är en spännande arbetsgivare, i Universums studentundersökning FöretagsBarometern är Sweco populärast i branschen bland teknikkonsulter.

Vad gör Sweco till en attraktiv arbetsgivare?
Katarina: – Vi är ett framgångsrikt, växande företag med spännande projekt. Vi gör allt från att utveckla kollektivtrafiken i Sverige till att se över avfallshantering på Maldiverna eller utveckla en ekostad i Kina. Spektrat i våra projekt är lika stort som kompetenserna inom företaget.

Berätta om era roller!
David: – Jag är biträdande teknikansvarig för spårgeometrin för Västlänken i Göteborg. Västlänken är en sex kilometer lång pendeltågstunnel med tre underjordiska stationer som ska förbättra tågtrafiken i regionen. Min uppgift är att projektera den optimala spårdragningen i både det horisontella och vertikala planet.

Katarina: – Jag är projekteringssamordnare och trafikutredare för uppbyggnad av en ny stadsdel med en ny spårvägsförbindelse på Skeppsbron i Göteborg. Mest jobbar jag från mitt kontor där jag faktiskt kan se byggplatsen från mitt fönster. Så fort det är något jag undrar över tar jag på mig arbetsjackan och går ut på bygget. Jag gillar verkligen variationen i mitt jobb!

David, nyligen blev din förra arbetsplats Vectura en del av Sweco. Hur trivs du på din nya arbetsplats?
– Sweco har en otrolig bredd och kompetens som inspirerar mig och jag trivs väldigt bra. På Vectura arbetade vi framför-allt med infrastrukturprojekt medan vi arbetar med alla typer av samhällsbyggnadsprojekt på Sweco. Vi har en fantastisk möjlighet att ta oss an stora uppdrag, just för att det finns så mycket kompetens under ett och samma tak.

Katarina, hur kom du i kontakt med Sweco?
– Jag hade ett kvartsamtal med min nuvarande chef redan på en arbetsmarknadsdag när jag pluggade. Jag tyckte att Sweco verkade ha spännande projekt och bra utvecklingsmöjligheter. När jag blev uppringd av min nuvarande chef ett par år senare frågade han om jag ville komma på intervju, jag tvekade inte! Nu har jag arbetat här i fem år och har utvecklats enormt i mitt yrke, jag har lärt mig att driva frågor och har fått mer självförtroende eftersom jag har fått ta stort eget ansvar.

Vilka utvecklingsmöjligheter erbjuder Sweco?
David: – Sweco är ett företag med stora karriärmöjligheter för både specialister och ledare. Här finns mycket kompetens under samma tak och jag utvecklas genom utbytet med mina kollegor. Dessutom satsar Sweco på kompetensutveckling genom bland annat internutbildningar och olika typer av talangprogram.