Veckans åsiktspanel säger sitt!
3 Jun 2016 kl: 00:00

Veckans åsiktspanel säger sitt!

Vilken entreprenör inspireras du av?

Sara: – Simone Giertz. Vilken genial idé att skapa en massa idiotiska och opraktiska robotar. Gillar den som målar läppstift i hela fejset allra bäst. Sedan är hon kul på Youtube också. Heja Simone!

Amanda: – Lovisa Levin, Sanna Nilsson och Rosalyn Knapp. Grundarna av bolaget Codarica. Deras spel lär barn att programmera, och de har redan fått världspressens uppmärksamhet. Tre queens helt enkelt.

Navid: – Fredrik Wikholm, medgrundare av klädmärket Uniforms for the Dedicated, som nu skapar hållbart mode i ett spännande forskningsprojekt. Han lever som en hållbar social entreprenör och har blivit som en storebror för mig, med kloka livsråd och ett sätt att se på världen som jag tror fler entreprenörer kan lära av.

Niklas: – Dagligen av min kollega Björn Henriksson som är lite av en Benjamin Buttonperson. Bara 22 år men ändå supervis och vågar alltid säga vad han tänker och tycker.

Vilket var ditt drömjobb som barn?

Sara: – Dansare. Det var också vad jag skulle bli tills mitt knä bestämde sig för att packa ihop. Skitknä. Nu låtsas jag vara Fik-Shun när jag glider fram över vardagsrumsgolvet. Pretty flyyyI am!

Amanda: – Chef. Förmodligen för att min pappa var chef. Det verkade kul att få vara med och påverka och fatta beslut. Dessutom tog han sovmorgon till klockan 10 ibland, det appellerade mig.

Navid: – Jag skulle bli uppfinnare och författare. Min dotter sa när hon var liten att hennes pappa var uppfattare och förfinnare. Gillar hennes remix bättre nästan. Mitt drömjobb som barn var alltså att hitta på, att skapa, att vara kreativ. Oavsett format.

Niklas: – Jobb var alltid något man bara skulle skaffa, inte drömma om. Tv-showen ”Wimans” som Johan Wiman gjorde på ZTV i början av 2000-talet såg superkul ut, men att lilla jag skulle kunna ha ett sådant jobb var helt otänkbart. Men om något så tänkte jag att det vore coolt att jobba på We-butiken på Bryggargatan.

Snart är sommaren här! Vad ser du mest fram emot?

Sara: – Mah gad. I år är året då jag äntligen ska få roadtrippa längs hela södra USA i en röd cab. Stonermusiken skall eka i öknen! Skjutbanornas ammunition kommer ta slut och jag ska rida på varenda häst jag ser! Howdy how mofos!

Amanda: – Att vakna planlös. Att agera fullständigt luststyrt. Att kunna förlora mig i natten.

Navid: – Roadtrips. Utan tvekan. Långa. Korta. Privat eller i jobbet. För att uppträda pånågon musikfestival eller göra en föreläsning på en sommarkonferens. Att åka iväg med några polare på yogaläger eller dra iväg till en ny ort bara för att hänga där med några vänner. Roadtrips. Så.

Niklas: – Hänga med min dotter Essie och bygga på mitt utegym Gym3 på södra Gotland. Pinga mig på sociala medier så skickar jag kartan. Första passet är gratis!