28 Okt 2009 kl: 00:00

Veckan då ingen orkar jobba

Känns det som om du inte får något gjort på jobbet den här veckan? Då har du troligen rätt. Omställningen till vintertid gör oss trötta. Enligt tidningen Daily Telegraph har forskare kommit fram till att detta är veckan då vi får minst gjort på jobbet.

Det är en studie i Storbritannien som visar att produktiviteten går ner med 50 procent veckan efter omställning till vintertid. Över hälften av de tillfrågade sa att de skulle få svårt att klara av arbetet den här veckan. 14 procent hade fått så lite gjort den här veckan förra året att de fått klagomål från sin chef och 8 procent hade inte orkat ta sig till jobbet alls, utan sjukanmält sig.

Enligt Hans Hasselblad forskare i företagsekonomi vid Stockholms universitet har ingen liknande undersökning gjorts i Sverige, men eftersom både mörkret och tidsomställningen drabbar även oss borde siffrorna se likadana ut här, säger han till Metro.

Det finns bot! Här har vi samlat massor av tips som kan hjälpa dig att få tillbaka orken! Vilket är ditt eget tips? Kommentera nedan!

Så blir du morgonpigg

Vintertrött? Trimma din kreativitet!

Test: Är du effektiv på jobbet?

7 tips för att bli effektivare

Så motiverar du dig efter semestern

Så får du tiden att räcka till

Bli effektiv – slösurfa!