Vattenfall lägger grunden för en fungerande vardag
14 Jan 2015 kl: 00:00

Vattenfall lägger grunden för en fungerande vardag

På Vattenfall måste man hela tiden ligga i framkant för att motsvara samhällets förväntningar. Redan som 12-åring hade Jenny Larsson, vd för Vattenfalls dotterbolag Gotland Energi, vägen utstakad för sig –hon ville arbeta med energifrågor hos en av landets största energiaktörer.

Vad lockade dig till Vattenfall?
– Jag har alltid haft ett genuint intresse för miljöfrågor som började redan när Tjernobylolyckan inträffade till på 90-talet. Då väcktes mitt intresse för att påverka samhället med hjälp av energilösningar, vilket gjorde det enkelt för mig att välja utbildningsväg. Det blev naturligt att söka mig till Vattenfall som är en av de största aktörerna i branschen. Jag gjorde mitt exjobb här och sökte jobb direkt efter examen. Jag började som trainee, och fick på så sätt en bra överblick över företaget och förståelse för hur allt hänger ihop. Att jag hamnade på Vattenfall är alltså ingen slump, det är resultatet av medvetna val som jag brinner för.

”På Vattenfall kan din talang och utbildning hjälpa till att göra skillnad”

Hur är det att jobba inom företaget?
– Kompetensen är stor inom Vattenfall. Inom flera områden är vi ledande i branschen, och att få jobba med så kompetenta kollegor är lärorikt och inspirerande. Företaget arbetar strukturerat med att vara en bra arbetsgivare som svarar upp till medarbetarnas önskemål om utveckling och intern rörlighet mellan städer, enheter och arbetsuppgifter. Det finns en bra och tydlig struktur för hur man utvecklar unga talanger och tar vara på personer som passar som chef. Vi arbetar med att våra ledare ska vara tydliga, synliga och modiga. Att vara modig och våga är det som möjliggör själva resultatet och det finns det en tydlig filosofi kring.

Varför ska man söka sig till Vattenfall?
– Vår bransch står aldrig still, det händer något hela tiden. När jag går till jobbet känner jag att bidrar till att få människors vardag och samhället att fungera. Det kommer att fortsätta ställas höga krav på energibranschen i och med ökade krav på tillgänglighet, digitalisering, bra kundlösningar och hållbar utveckling som vi måste förhålla oss till. Arbetet med att öka användningen av förnybara energikällor och bygga smarta elnät har pågått länge och kommer pågå ännu längre. Oavsett vad du är duktig på så finns det jobb hos Vattenfall.