1 Mar 2008 kl: 00:00

Vårt förhållande var hemligt och förbjudet

Sara och Peter jobbade på samma företag i fyra år innan det hettade till.

– Båda hade förhållanden sen tidigare och vi arbetar på ett stort företag där man inte ses så ofta om man jobbar på olika avdelningar. Visst hade jag kikat och tyckt att Peter är en snygg kille men mer än så var det inte då.

 

 

Ett intensivt sms-flörtande inleddes

De upptäckte varandra på allvar när Sara bytte tjänst och de hamnade i samma ledningsgrupp.

– Vi var på konferens och satt bredvid varandra under middagen. Vi småflörtade under hela kvällen men det hände ingenting, berättar Sara.

 

Efter konferensen inleddes ett intensivt och hemligt sms-flörtande.

– På vårt företag är det uttalat att du inte får ha ett förhållande med någon som du har en beroendeställning till på jobbet. Jag var ansvarig för en avdelning och Peter för en annan. Det var jag som styrde över hur många resurser Peters avdelning skulle få från min avdelning. Med andra ord var Peters avdelning kravställare till min och vårt förhållande var inte ok ur företagssynpunkt.

 

 

Visade sig inte ute tillsammans

Sara och Peter valde att hålla kärleken hemlig till en början.

– Vi fick träffas hemma hos varandra. När vi behövde gå ut genom dörren lämnade vi lägenheten vid olika tillfällen. Det bor fullt med folk från jobbet i samma kvarter som oss, säger Sara.

 

En så enkel sak som att gå ut och äta blev ett helt projekt för dem.

– Vi fick åka tio mil utanför stan för att kunna äta ute tillsammans. Under sommaren och semestern reste vi till mitt sommarställe som ligger flera mil utanför stan och saknar insyn från nyfikna grannar, fortsätter hon.

 

 

Chefen började skratta

Efter några månaders smussel åkte de på semester utomlands tillsammans.

– Innan sommaren hade vi bestämt att kändes det bra efter semestern skulle vi gå ut med det till vår chef, berättar Sara.

 

Och känslorna blev inte svalare i sommarvärmen. Nu var de båda säkra på att det var något seriöst på gång och de enades om att berätta om förhållandet för deras gemensamma chef.

– Han började skratta och undrade hur det hade gått till. Därefter konstaterade han att det inte var något bra läge att sitta i samma ledningsgrupp. Det var inte jättebråttom men han ville göra något åt situationen, säger hon.

 

 

Svårt att ha ett fortsatt professionellt rykte

Efter ett tag började kärleksnyheten sprida sig bland personalen på företaget. Paret mötte mest positiva reaktioner men Sara tror inte att de negativa åsikterna nådde fram till dem. Svårigheten blev att ha ett fortsatt professionellt rykte.

– Det spelade ingen roll hur professionella vi var. Allt handlade om vad folk tyckte och tänkte runtomkring. Egentligen var jag överprofessionell under tiden vi arbetade ihop. Jag ifrågasatte Peter mer än någon annan.

 

Efter några månader bytte Peter tjänst för att de inte skulle sitta så nära varandra. Än i dag är de diskreta med sitt förhållande i jobbet.

– Vi skulle aldrig äta lunch ihop eller åka tunnelbana till jobbet tillsammans, säger hon.

 

 

Fotnot: Sara och Peter heter någonting annat i verkligheten.