11 Sep 2009 kl: 00:00

Världens värsta chef på film

Anna Wintour, amerikanska Vogues legendariska och ökända chefredaktör, har redan blivit uthängd på bioduken då Meryl Streep drog på sig Pradakappan i ”Djävulen bär Prada”. Nu har dokumentären ”The September Issue” kommit där vi får följa arbetet inför Vogues stora septembernummer.

Wintour berättar för Oscar de la Renta vilka av hans kläder som inte kan vara med i modevisningen, snäser av assistenter på löpande band och sågar beslut. Här har du en kvinna som inte är rädd för att vara en bossig och bitchig chef, och hon har lett Vogue med framgång ända sedan 1988. Frågan är om hon hade uppfattats som en djävul om hon i stället hade varit man och styrt tidningen med samma järnhand? Wintour är trots allt kejsare i världens modeimperium. Alla lyssnar när hon talar, vilket gör henne till en av de mest framgångs- och inflytelserika cheferna.

Om du inte är modeintresserad kan du i alla fall se filmen för att få en inblick i hur ett imperium styrs och en bild av en legendarisk och fascinerande kvinnlig chef. ”The September Issue” som hade biopremiär 4 september.

Här kan du se trailern:

http://www.youtube.com/watch?v=S9-bAwz9uWk