17 Dec 2008 kl: 00:00

Världens snabbaste cv!

Jag har en brokig bakgrund och har varit en frekvent branschbytare. Innan jag började med personlig marknadsföring skrev jag en bok om kreativitet och jobbade som kreativitetskonsult.

 

Vad får jag då om jag korsar min gamla bakgrund med den nya som personlig marknadsförare? Jag kan till exempel använda de kreativa principer jag skriver om i boken ”Inspiration är för amatörer” för att skapa ett cv på en timme. En viktigt princip i kreativa processer är att sätta tydliga ramar kring problemet. Ett vanligt cv tar alldeles för långt tid att pilla ihop på en timme, så det gäller att hitta ett enklare koncept och hålla sig till det.

 

Den här lösningen lämpar sig väl för exempelvis säljare.

 

5-stegsmetod till ett supersnabbt cv

1. Fixa en bild av dig själv i helfigur. Be mannen eller frugan plåta dig eller rigga kameran och använd självutlösaren.

2. Klistra in bilden i ett dokument.

3. Sätt pilar till olika kroppsdelar eller attribut.

4. Fyll i dina bästa egenskaper relaterat till det pilarna pekar på.

5. Sätt en kreativ rubrik och ange dina kontaktuppgifter

 

Supersäljare till er tjänst

Nu kanske du tycker jag är helt galen och att ett så här ”oseriöst” cv inte har en chans. Men ärlighet och humor har funkat förr. Och en sak är säker. Det här cv:t har i alla fall en chans. Att inte skicka in någonting alls, har med absolut matematisk säkerhet exakt 0 % chans.

Jag tänker lite på Jim Carreys resonemang i filmen Dum Dummare. När han, av tjejen han gillar, får höra att hans chanser att få ihop det med henne är lika med en på miljonen utbrister han: ”Så det finns en chans. Yeah!”

 

Köp dig tid

Det kan också vara så att du nu köpt dig lite tid. Kanske väcker du tillräckligt med intresse för att någon vill veta mer om dig. Är du smart sätter du dig nu i lugn och ro och skriver ned vad du gjort och vad du kan, så att du kan ge mer kött på benen om tillfälle ges.

Skriver du i följebrevet att du såg annonsen sent och satte ihop detta på snabb-cv på en timme visar du också att du är en person som är kreativ, effektiv och en duktig problemlösare. Det tycker i alla fall jag är attraktiva egenskaper.