Världens 10 märkligaste yrken
13 Apr 2016 kl: 00:00

Världens 10 märkligaste yrken

Mysare
Det finns många som känner sig ensamma och önskar mer närhet i livet. Samantha Hess driver websidan Cuddle Up To Me och arbetar med att mysa med främlingar, utan några komplicerade förhållanden. Kramas, ligga sked eller att hålla hand under en promenad är sådant som görs under en vanlig dag på jobbet.

Professionell brudtärna
Som professionell brudtärna hyrs Jen Glantz från Florida in till bröllop där hon inte ens känner huvudpersonerna. I arbetsuppgifterna ingår allt från att tycka till om brudens klänning till att glatt mingla med gästerna efter vigseln, kan ingå i hennes arbetsuppgifter.

Isbergs-flyttare
Efter Titanics förödande undergång grundades organisationen IIP (International Ice Patrol) av USA:s kustbevakning. De arbetar bland annat med att flytta delar av, eller hela isberg när de bedöms som en fara för kollisioner. Tänk att på frågan “Vad jobbar du med?” få svara “Jo, det ska jag berätta. Jag flyttar isberg!”

dogsurfer

Instruktör för hund-surfing
Surfinstruktör är för de flesta ett känt yrke. Men visste du att det även finns hundar som vill (?) lära sig surfa? SoCal Surf Dogs Club i San Diego är ett av de ställen som erbjuder hunden lektioner på vågorna. Så är du både surfare och hundägare kan det meddelas att det är möjligt att dela intresset med din fyrbente vän.

Människo-asks-konstnär
Om du önskar spara askan från en bortgången släkting eller vän, men på ett annorlunda sätt, finns de kreativa konstnärerna på Art from Asches till din hjälp. De framställer handgjorda glasstenar av askan, som sedan kan bäras som exempelvis ett smycke runt halsen.

doft

Armhålesniffare
På luktlaboratorier utvärderas produkter där doften har en stor betydelse. Där arbetar ett gäng lyckliga (?) sniffare med att lukta på allt från armhålor till kattsand för att utifrån en skala bedöma produkternas kvalitet. Bäst på jobbet är kvinnor, då de faktiskt besitter ett skarpare luktsinne än män.

TV-tittare
Tjäna pengar genom att titta på TV låter som många människors drömjobb. En professionell TV-tittare kollar igenom program med kritiska ögon, för att komma med förslag på passande klipp att visa i olika TV-shower och nyhetsprogram. Så det går inte direkt att slötitta med ena handen i popcornsskålen – men ändå, skönt jobb!

Professionell köare
Inför exempelvis lansering av ny teknik är det inte ovanligt att människor köar utanför butiken i många, långa timmar. Att det finns de som varken har tid, lust eller ork för detta är något som företaget Same Ole Line Dudes (SOLD Inc) har tagit fasta på. Mot en timkostnad väntar de åt dig i kön och du besparar tid som kan läggas på annat, samtidigt som du får den senaste iPhone-modellen eller spelsläppet i din hand. Smart och smidigt.

 

dinosaur

Dinosauriestädare
Ett arbete som städare behöver nödvändigtvis inte vara av något i närheten ett hotellrum eller trapphus. Det finns nämligen de som dammar av och underhåller skelett från dinosaurier och andra djur, på våra naturhistoriska museum. Det är viktigt att använda rätt redskap och vara stadig på handen för att inte vidröra skelettbenen så att de på något sätt förstörs.

Hundmats-smakare
Det finns människor som arbetar med att provsmaka hundmat. Det låter kanske inte supersmaskigt, men det är ett nödvändigt arbete för att bland annat värdera matens smak, konsistens och tuggmotstånd. Oroa er dock inte, maten spottas alltid ut. När inte provsmakning står på schemat görs betydligt rimligare arbetsuppgifter som att skriva utvärderande rapporter.

(Med inspiration från Business Insider och The Guardian.)