9 Maj 2014 kl: 00:00

Vår IT-teknik kommer att förändra sättet du hyr din bil på

Camilla Carlander har jobbat på ÅFs kontor i Karlstad sedan år 2008. I dag är hon team- och projektledare för ÅFs nordiska samarbete med biluthyrningsföretaget Hertz. Hon är också en av deltagarna i EVEN ODDS Talent Manager Program. EVEN ODDS är ÅFs nya satsning på jämställdhet med målet att öka andelen kvinnliga ingenjörer och ledare i företaget.

 

Hur hjälper ni Hertz?

– Vårt team utvecklar systemlösningar för deras verksamhet i Norden. Vi hjälper dem att koppla ihop delarna i sin affär genom smarta lösningar. Om du har hyrt bil hos Hertz har du säkert stött på uthyrningssystemet och bokningskanaler som vi har utvecklat. Just nu håller vi på med ett nytt system för kreditkortshantering på alla stationer i Norden. På längre sikt arbetar vi med spännande idéer som kommer att vidareutveckla Hertz möjligheter på marknaden. Vi får verkligen möjligheten att vara kreativa och tänka utanför boxen.

 

Vad utmärker ÅFs samarbete med Hertz?

– Att det är ett nära partnerskap där vi får vara med och forma kundens framtida verksamhet. Många konsultföretag gör bara punktinsatser, men ÅF har bredden och spetskompetensen som krävs för att gå in i den här typen av långsiktiga samarbeten. Vårt team får ta nya lösningar från idé till verklighet och se vilken skillnad vårt arbete gör. Det ger oss en enorm energi.

Varför ska en ung ingenjör söka sig till ÅF?

– Här får du jobba med den senaste tekniken i ett företag som satsar på framtidens samhällsnyttiga lösningar. ÅFs breda organisation gör att du både har möjlighet att fördjupa dig som expert och prova på helt nya områden. ÅF är också ett företag med sunda värderingar, både när det gäller hur vi gör affärer och hur vi tar hand om medarbetarna. Jag tror att det är därför som så många stannar hos oss så länge.


Berätta om ditt deltagande i EVEN ODDS Talent Management-program.

– Jag är en av 14 kvinnor på programmet som sträcker sig över ett år. Jag har just varit på den första träffen och det var en fantastisk upplevelse. Att få sitta i ett rum fullt av kvinnor som brinner för samma saker som jag gav mig en känsla av tillhörighet som jag aldrig upplevt tidigare. Jag har också fått en erfaren mentor i Mette Sjölin som är sektionschef på Affärsområde Miljö. Jag ser verkligen fram emot att diskutera med henne och lära mig mer om ledarskap.

Vilken nytta har du av ÅFs bredd?

– Det är en otrolig styrka som jag använder mig av varje dag. När vi arbetar med användardesign kan jag ringa kollegorna på vårt Göteborgskontor. I hållbarhetsarbetet har vi hjälp från experter från Affärsområde Miljö och för Business Intelligence-frågor tar vi hjälp av våra experter i Stockholm. När jag är ute och träffar andra ÅFare letar vi hela tiden öppningar för att skapa nya spännande samarbeten. Det är en öppen och inspirerande gemenskap. När jag hör om vilka häftiga projekt mina kollegor jobbar med får jag känslan av att allt är möjligt inom ÅF.