”Var beredd på att det går åt fanders”
14 Maj 2018 kl: 00:00

”Var beredd på att det går åt fanders”

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon

Med 106 år fyllda är Dagny Carlsson Sveriges äldsta bloggare. Hon fick sin första dator när hon var 93 år gammal och bestämde sig för att prova en ny trend hon hört talas om.
– Jag läste att Carl Bildt bloggade men jag visste inte vad en blogg var, berättar hon. Jag slog upp det på Google och läste att det var en dagbok på internet, och jag har en viss talang för skrivande så jag tänkte att jag kunde försöka.

Det är aldrig för sent! Med hallon har du ingen bindningstid, så du kan alltid känna dig fri att byta bana!

Efter att ha gått en datakurs började Dagny blogga för sin närmsta krets, men så småningom började inläggen spridas. Hon blev omskriven i lokalpressen, gästbloggade för Vårdguiden och var en av tre äldre personer som SVT följde i dokumentärserien ”Det är inte så dumt att bli gammal”. Det blev Dagnys stora genombrott och sedan dess har hon sommarpratat i P1, gästat otaliga TV-soffor, haft en biroll i filmen ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” och gett ut boken ”Livet enligt Dagny”.
– Förläggaren kontaktade mig och frågade om jag ville skriva en bok. De räknade med att den skulle gå att sälja och det gjorde den! Jag kände mig faktiskt en aning stolt när boken kom, det var en dröm som blev verklighet.

”Nu är jag nästan världskändis”

Dagnys nyfikenhet och entusiasm har gjort henne till en favorit hos svenska folket, men hon har inte alltid varit lika bekväm i sig själv.
– Jag var väldigt blyg och tillbakadragen tidigare i livet men det blir lättare att släppa hämningar med åren, berättar hon. Jag började tänka att ”när man är gammal är det ingen som bryr sig om vad man gör, då kan man vara lite hur som helst”. Det var rena lättnaden! Och nu är jag nästan världskändis, jag får brev från Indien, Afrika och Amerika och alla möjliga ställen där de har visat dokumentären!

”Du måste alltid ta steget”

På frågan om hur man tar steget att göra något man är rädd eller nervös för funderar Dagny och kommer fram till att man alltid måste testa.
– Man får ta sig själv i kragen och vara beredd på att det går åt fanders, men man ska ändå ta steget.

Vad gör man om det går åt fanders då?

– Då blir man förstås ledsen och gråter en skvätt men det kan man inte hålla på med så länge, då får man antingen prova något annat eller försöka en gång till.

Det är aldrig för sent! Med hallon har du inga bindningstider och ingen uppsägningstid, så du kan alltid känna dig fri att byta bana. Läs mer om hallons mobilabonnemang här!

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon