Vad säger din sittplats om dig?
25 Maj 2016 kl: 00:00

Vad säger din sittplats om dig?

Vart du väljer att slå dig ner kan säga mycket om din personlighet, och dina framtidsambitioner.

Om du sitter…

Längst fram, i mitten…

…Är du här för att lära dig. Du tar studierna superseriöst och tänker inte låta någonting stå i din väg, speciellt inte de som fjantar sig längst bak. Du vet att de aldrig kommer bli lika bra som dig. Att sitta här tycker du känns som att läraren bara har ögon för dig, vilket gör att du håller dig vaken och alert. Det är ju sjuk oförskämt att somna mitt i en tête-à-tête. Vissa kanske tycker du överdriver, men de kommer senare böna och be om dina anteckningar.

Längst fram, åt sidan…

…Är du en ambitiös student, som också fantiserar om att klättra ut genom fönstret och glida ner för stupröret för att fly ut i friheten. Senare i livet kommer du bli den som säger ”Jag bara vilar ögonen lite” när du helt klart tar en tupplur. Du har antagligen B i betyg och vet att du är lika smart som den som sitter längst fram i mitten, kanske till och med smartare. Eller nej, mycket smartare. Men till skillnad från hen har du inget behov av att skryta.

På stolen närmast dörren…

…Är du studenten som har svårt att binda sig. Du är också den som konstant har på dig jackan hela vintern. Du jobbar antagligen på något fik för att tjäna ihop pengar till en cool resa någonstans.

Nära platserna där dina vänner redan bestämt att de ska sitta…

…Är du inte så självständig, kanske borde du läsa någon självhjälpsbok? Eller vad sägs om podden Codependency no more? Du sätter antagligen inte dina egna behov i första rummet, men försöker jobba på det. Kanske är du den som alla kommer till på helgerna eftersom det alltid är fest hos dig. Du är antagligen den som är gladast i klassrummet, och är tillräckligt chill för att tycka att ett D är ett helt okej betyg.

Någonstans i mitten, eller till vänster (ugh jag vet inte!!)…

…Har du en mindre identitetskris. Du har antagligen för mycket på din agenda och anordnar studentpubar, halloweenfester, gymmar, simmar och är med i studentrådet. Det kanske ser bra ut på CV:t, men du börjar känna dig lite som en allt-i-allo. Du kan göra allt, men är inte expert på någonting. Det är dags för dig att fatta några egna beslut, börja med var du egentligen vill sitta. Kom igen, följ din instinkt. Tänk inte för mycket på det.

Så långt bak som möjligt…

…Är du surmulen. Ditt kroppsspråk har en ”Håll dig borta från mig”-anda. Kanske har du armarna i kors så att dina svartmålade naglar syns, kanske har du en matchande svart läderjacka och sitter och halvsover. Om du sitter längst bak i klassrummet tycker du kanske att läraren borde vara tacksam för att du överhuvudtaget dök upp, med tanke på vilken natt du haft. Du gör bara det nödvändigaste för att klara dig till nästa kurs, eftersom du tycker det är viktigare att vara street smart än boksmart. På klassåterföreningen om 20 år kommer du vara multimiljonären som uppfann den där grejen som ingen visste om att de behövde förrän den fanns. Och du njuter av att förklara hur den funkar för hen som sitter längst fram i mitten.

På olika platser varje lektion…

…Är du agnostikern. Valet av plats betyder inte mycket för dig, och du byter hejvilt beroende på vilka platser som redan är tagna eller var dina vänner sitter. Det är inget du tänker på, vilken plats som helst är okej för dig. Antagligen är du en godhjärtad och flexibel person som för vissa verkar ha svag karaktär.

Vart än alfabetet placerar dig…

…Är du helt i ödets händer. Jag hoppas att de andra som delar samma första bokstav i sitt efternamn som dig är bra människor, för du kommer vara fast med dem i flera år framåt. Mycket nöje!

I en cirkel…

…Är du antagligen på en teater- eller rytmiklektion. Det här är det mest demokratiska upplägget och är därför både hemskt och bra i omgångar.

Källor: http://community.sparknotes.com/2009/09/29/what-your-seat-says-about-you

https://www.channelone.com/interact_post/classroom-personality-test/