9 Mar 2008 kl: 00:00

Vad är DU bra på?

Ställ dig själv frågan i rubriken. Vad är DU bra på? Och hur det kommer sig att du är det? Tänk på detta en liten stund. Ta fram papper och penna, eller öppna ett nytt mejl på datorn och skriv in min adress blogg@soderpalm.se i Till-fältet.

Skriv sedan en lista med vad du är bra på i jobbet. Ett par ord eller en kort mening. Minst 5 punkter ska du klara. När du är klar med listan, börjar du längst upp och skriver en mening om VAD DET ÄR SOM GÖR att du har blivit bra på just den punkten. Var inte blyg nu. Skriv det du tänker.

När du är klar med listan läser du igenom den. Skrev du den på ett papper, lägger du den på ett ställe så att du lätt kan ta fram den. Skrev du ett mejl till mig skickar du iväg mejlet, så får du en glad överraskning tillbaka.

Varje morgon när du kommer till jobbet tar du fram listan och läser igenom den. Det ger dig en bra start. Du får ny kraft och en positiv kick varje morgon.

Nu har du en egen hemlig kraftkälla att plocka fram när du behöver energi. Den källan till ny energi kan ingen ta ifrån dig. Den är din. Bara din.

Vill du se min lista? Klicka HÄR

Veckans utmaning

Fråga någon annan som du litar på vad du är bra på. OBS! Inte vad du är dålig på.

Fyll på din lista med det den nya personen säger. Det finns inget mer stärkande för självförtroendet än att höra någon annan säga att man är bra.

Vågar du?

Tala om för någon som är inne i en nedåtgående trend vad han eller hon är bra på. Säg det öga mot öga, ring eller skriv ett mejl.

Det blir positiva effekter för er båda två. Personen i fråga kanske hittar något som gör att trenden vänder. För dig själv stärker det ditt självförtroende lite extra. Och dessutom gör det susen för samvetet!

Lycka till!

Max Söderpalm

Vill du prenumerera kostnadsfritt på mitt nyhetsbrev för säljare, KAM och försäljningschefer? Monday Morning Letter

Maila till blogg@soderpalm.se. Läs mer på www.soderpalm.se