10 Jun 2014 kl: 00:00

Utvecklas oändligt hos Alten

Med en bakgrund bland annat som teknisk konsult under driftsättningen av en kärnkraftsreaktor på Nordens största kraftverk Ringhals, började Daniel Hallén på Xdin 2011. Han ägnade det första året åt funktionsutveckling på Active Safety på Volvo Cars. Sedan ett halvår tillbaka arbetar han som konsult inom produktutveckling i Norge, där han uppskattar att ta del av en ny miljö samtidigt som han får chansen att utvecklas i en ny roll.

Berätta om din roll!   
– Jag arbetar inom projekt där vi leverar moduler med gasturbiner för användning bland annat på oljeriggar, men också på land, till exempel som reservkraftverk. I min roll jobbar jag sida vid sida med projektledaren och finns till hands för att hjälpa honom att driva arbetet och vara ett stöd i beslutssituationer. Det är väldigt roligt att jobba med alla olika bitar som ingår i projektet och därmed få en överblick, samtidigt som jag känner att jag utvecklas genom att leda andra. Det var en utmaning att ta mig an den här rollen eftersom jag inte har gjort något liknande tidigare. Jag kände att jag måste prova.

Vad lockade dig till Alten?
– Den stora valfriheten som finns här. Att man själv kan påverka valet av uppdrag gör det också lätt att anpassa schemat efter sitt aktuella projekt. Det är lite som att ha ett eget företag. Att man själv väljer uppdragen gör det också lätt att välja i vilken riktning man vill gå. Jag har jobbat för Alten i två år och har redan hunnit utvecklas väldigt mycket genom de olika roller och uppdrag jag har haft.

Vilka karriärvägar finns inom organisationen?

– Vi brukar prata om tre olika vägar: det ”breda” alternativet där man skaffar sig erfarenhet genom att testa olika branscher, specialistvägen där man fördjupar sig inom ett område, och management. Ju mer erfarenhet man har, desto fler roller har man att välja på inom de olika karriärvägarna. Själv har jag just nu som mål att bli projektledare.

Vad tycker du att ni är riktigt bra på i er organisation?
– Att hitta personer med hög motivation och stark drivkraft. Alten är bra på att hitta nya, duktiga medarbetare och att utveckla dem.