Utbildningen som ger dig unik spetskompetens
12 Mar 2018 kl: 00:00

Utbildningen som ger dig unik spetskompetens

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Högskolan i Skövde

Sophia Andersson pluggar Informationsteknologi – Business Intelligence på Högskolan i Skövde där hon stormtrivs. Att få kunskaper inom ett specialområde och en systemvetenskaplig grund var precis det Sophia letade efter när hon valde mellan olika IT-utbildningar.

Det var en självklarhet för Sophia att läsa något inom IT och Högskolan i Skövde passade henne perfekt eftersom de erbjuder så många olika alternativ. Till sist föll valet på programmet Informationsteknologi med inriktning Business Intelligence, som innebär att man använder och utvecklar data för att skapa smarta affärslösningar – ett komplext område och en kunskap som garanterat väger tungt på cv:t.

Intresserad av data och IT? Läs mer om Högskolan i Skövdes program och ansök senast den 16 april.

– Jag är väldigt nöjd med att jag valt just IT eftersom det är där framtidens jobb finns. Jag har utvecklats massor – inte minst på ett personligt plan tack vare att jag får ta mycket ansvar för min egen utveckling. Jag tycker dessutom att jag lärt mig mycket av mina kurskamrater, vi har en öppen stämning och pluggar en hel del tillsammans, säger Sophia.

Gemensamt för Högskolan i Skövdes IT-utbildningar är att de har utformats i samarbete med näringslivet för att kursinnehållet ska motsvara morgondagens kompetensbehov.

– I mitt program ingår en blandning av teoretiska och praktiska kurser. Databaser och programmering är två exempel på kurser som ger praktisk kunskap anpassad efter hur branschen ser ut. Under tredje året får vi även möjlighet att läsa valfria kurser vilket gör att man kan specialisera sig ytterligare. I framtiden vill jag arbeta med att utveckla olika Business Intelligence-lösningar, men eftersom det finns så många olika möjligheter är jag öppen för andra spännande alternativ också, avslutar Sophia.

Är du också intresserad av IT och vill läsa en utbildning som ger goda möjligheter till jobb i framtid? Läs mer om Högskolan i Skövde och ansök senast 16 april.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Högskolan i Skövde