16 Maj 2008 kl: 00:00

Uppfostran – Hästar – Ledarskap?

Sitter hos mina föräldrar nu och har lekt massor med min mosters unge, hon verkar ju vara helt kär i mig och brorsan. Så himla söt.

Vi kom också in på en diskussion kring uppfostran, som gjorde att vi sedan kom in på faktumet att jag hållit på mycket med hästar och sedan ramlade vi in på ämnet ledarskap. Det sägs att tjejer som har hållit på med hästar oftast blir duktiga ledare också. Det kan jag nog tänka mig att det stämmer.

Oftast blev man hästbiten redan i ung ålder och för att klara av att ta hand om hästar eller ens vara i närheten av så stora och potentiellt farliga djur så måste man ha koll! Man måste kunna hålla ordning och reda på allt och hålla många bollar i luften samtidigt. Sedan måste man också ha en bra empatisk förmåga, det vill säga kunna tänka sig in i hästens situation och hur denne känner saker och ting. Det allra viktigaste är också ansvaret, man har ett enormt ansvar som hästägare, fodervärd eller dyl.

Jag tycker att det är jättenyttigt att vara i stallet som ung. Sen är det ju kanske inte så att alla hästtjejer blir bra ledare, med tanke på att en del hästtjejer (eller killar) borde få stallförbud utfärdat… Men vad tycker ni? Tror ni på sambandet hästtjejer/killar och ledare?

 

Finn mer på

http://roadtosuccess.blogg.se