Universiteten och högskolorna med nöjdast studenter
28 Aug 2017 kl: 00:00

Universiteten och högskolorna med nöjdast studenter

Skolor med stort fokus på anställningsbarhet går hem hos studenterna. Det visar Företagsbarometern, en studie som görs av employer branding-företaget Universum. I undersökningen har tiotusentals studenter fått svara på frågor om sina karriärmål och preferenser hos framtida drömarbetsgivare, men även vad de tycker om sin nuvarande högskola eller universitet.

Handelshögskolan i Stockholm och Chalmers tekniska högskola toppar dels listan över mest nöjda studenter, men även listan över de skolor som fått bäst betyg på sitt anställningsbarhetsfokus.

– Resultatet visar att det finns en tydlig koppling mellan studenternas nöjdhet och högskolan eller universitetets fokus på anställningsbarhet. Handelshögskolan i Stockholm har en lång historia av ett nära och framgångsrikt samarbete med näringslivet och gör bevisligen ett väldigt bra jobb med att förbereda studenterna inför arbetslivet, säger Claes Peyron, Country Manager Sweden på Universum, i ett pressmeddelande.

Skolorna har betygsatts av studenterna på en skala från 1-10, och Handelshögskolan i Stockholm har fått ett medelbetyg på 8,6. Det nationella snittbetyget ligger på 7,5. 93 procent av studenterna på Handelshögskolan i Stockholm tror dessutom att deras utbildning ger dem en bra referens för framtida karriär. Siffran för samtliga universitet och högskolor i Sverige är 60 procent.

Kolla in hela statistiken till höger!